Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Crete Senesi

De streek met witte heuvels

Ten zuidoosten van Siena ligt de streek Crete Senesi. Deze streek is bekend om zijn prachtige golvende landschap. Het landschap is een gevolg van erosie en verwering van klei geweest. Door die verwering ontstonden er witte, hoge heuvels, die Biancane genoemd worden.

Dorpen

In de streek liggen meerdere dorpen, die ook wel de mooiste dorpen van Toscane genoemd worden. Hieronder vallen Asciano, Monteroni d’Arbia, San Giovanni d’Asso en Rapolano Terme. Rondom Asciano ligt een bekende abdij, de Abbazia di Monte Oliveto Maggiore. Deze abdij werd gebouwd rond 1300 en is nog steeds te bewonderen.

Tartufo Bianco

Een belangrijk en bekend product uit de streek is de witte truffel, in het Italiaans de Tartufo Bianco genoemd. In San Giovanni d’Asso staat een museum waar je alle details over de truffels kunt bekijken. In november houdt de lokale bevolking van San Giovanni d’Asso zelfs een truffelfestival. Hierbij staan er kraampjes in het centrum, waar je producten kunt proeven en kopen. Tijdens dit festival kun je ook, onder begeleiding van specialisten, zelf truffels gaan zoeken.

Ontdek de Crete Senesi

Op de fiets kun je de Crete Senesi perfect ontdekken. Je fietst door het prachtige landschap en kunt afstappen bij de bezienswaardigheden. Verschillende sites bieden fietstours aan, maar je kunt natuurlijk ook zelf een kaart meenemen en de omgeving ontdekken.

Ben je meer een wandelaar? De Crete Senesi is een interessant gebied voor wandelaars. In Toscane kun je deelnemen aan meerdere wandelroutes, zoals een zevendaagse tour door de Crete Senesi. Met een groep wandel je dan zeven dagen lang door de Crete Senesi. Je kunt ook natuurlijk zelf een wandelroute uitstippelen.

Kortom, de Crete Senesi is prachtige streek met unieke landschap. Te voet of met de fiets: alles is mogelijk. Bekijk het heuvelachtige landschap en ga op zoek naar de middeleeuwse gebouwen rondom de dorpen.

Bestemmingen in de buurt van Crete Senesi

Toscana.nl