Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Lucca

Een paradijs voor cultuursnuivers

Voor een gevarieerde vakantie kun je terecht in Lucca. Een culturele binnenstad, maar ook gelegen aan zee, dus ideaal voor relaxte stranddagen. In de omgeving heb je ook nog de bergen van de Apennijnen en andere leuke stadjes.

Italiaans genieten

De charme van de stad Lucca ligt niet in de grootse monumenten, maar juist in de op en top Italiaanse sfeer die in de smalle straatjes van dit stadje heerst. In Lucca vind je ook typisch Italiaanse delicatessen, zoals het lekkerste Italiaanse schepijs. Maar ook echte culinaire hoogstandjes in de leukste restaurantjes. Buon appetito!

In de Romeinse tijd nam de stad al een belangrijke plek in, destijds bezochten personen als Julius Caesar en Pompeius Lucca regelmatig. Vandaag de dag kennen we Lucca vooral als stad met veel historie, mooie monumenten en uit de boeken van Dan Brown. Het historische centrum van de stad is nog geheel omsloten door stadsmuren. Binnen deze muren zijn er tal van bezienswaardigheden te vinden. Een walhalla voor cultuurliefhebbers! Must sees zijn de Duomo di San Martino en het Piazza Napoleone en de verschillende torens. Er wordt gezegd dat de stad vroeger meer dan 300 van zulke mooie torens had! Helaas zijn er niet veel meer van over.
Casa di Puccini is interessant voor liefhebbers van klassieke muziek. Lucca is namelijk de geboortestad van de componist Puccini en zijn huis staat open voor publiek.

Naast cultuur is ook de natuur in en om de stad erg mooi. In de stad zelf vind je een prachtige botanische tuin en in de omgeving geniet je van een afwisselend landschap.

Feest!

Jaarlijks is er op 13 september in Lucca het grote religieuze festival Luminara di Santa Croce. Tijdens dit festival wordt de stad verlicht met kaarsen, terwijl het standbeeld Volto Santo di Lucca van de San Frediano basiliek naar de Duomo di San Martino wordt overgebracht. Bijzonder om eens mee te maken!

De provincie

In Italië is elke regio ook nog eens opgedeeld in provincies. Vaak hebben deze provincies de naam van de grootste stad. Lucca is dus ook een van de provincies van de regio Toscane. Het landschap van de provincie is afwisselend. In het noordelijk deel vind je de Apennijnen. Het zuiden heeft een meer heuvelachtig gebied en in het zuidwesten vind je de vlakke kuststrook Versilia. De belangrijke steden van de provincie Lucca liggen vrijwel allemaal in Versilia: zoals de populaire badplaats Viareggio en Torre del Lago aan het Massaciuccolimeer.

Bestemmingen in Lucca

Toscana.nl