Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Montaione

Unieke evenementen

Bovenop een heuvel, op zo’n 400 meter boven zeeniveau, is het dorpje Montaione gelegen. Alles wat je op een vakantie nodig hebt, kun je hier vinden. Restaurants, cafés en supermarkten die ook op zondag hun deuren voor je openen. Daarnaast zijn er natuurlijk talloze bezienswaardigheden, pleinen, marktjes en musea.

Evenementen in Montaione

In het zomerseizoen wordt elke Italiaan enthousiast van een feest of evenement. Zo ook in Montaione. In de zomer wordt er elke week op dinsdag het IX Festival della musica gehouden. Elke woensdag zijn er tours georganiseerd naar de Chapel of San Vivaldo. Dit is een kapel die verwijst naar een bestaand exemplaar in Jeruzalem. In augustus wordt Il Gusto del Nero georganiseerd waarbij de gasten dineren met zwarte truffels.

Markt in Montaione

Op vrijdag is het marktdag in het Toscaanse dorpje. Hier worden vanaf ’s ochtends 8:00 tot 13:00 in de middag lokale lekkernijen verkocht. Daarnaast staan er kraampjes met schoenen, kleding, tassen en noem maar op. De markt is te vinden op het Piazza Gramsci.

Typisch Montaione

Montaione heeft vele typische producten uit de regio. Mocht je in Montaione zijn is het zeker een aanrader om enkele producten uit te proberen. Een van deze producten is het brood. Vaak is de dorpsnaam in het brood geschreven. Het brood wordt door Italianen gebruikt om gasten welkom te heten. Meestal heeft het brood iets minder smaak dan je gewend bent. Dit heeft te maken met het feit dat vroeger de belasting op zout hoog lag. De armoede en boosheid van de Toscanen leidde ertoe dat ze massaal brood zonder zout gingen produceren. Dit doen veel bakkers tegenwoordig nog steeds. Ook de witte truffel komt uit Montaione. Deze wordt verwerkt in gerechten en geeft een hele speciale smaak aan het eten.

Het Bureau voor toerisme

Om meer informatie over authentieke plaatsen en bezienswaardigheden te verkrijgen, kun je terecht bij het Bureau voor toerisme. Deze is gelegen op de via Cresci, 17/19. Het bureau is open op maandagmiddag en dinsdag- tot en met zaterdagochtend. Zondags is hij gesloten.

Montaione is een ideale plek om vakantie te vieren, ook met kinderen. Kinderen hebben speelmogelijkheden in kinderboerderijen en pretparken in de omgeving. In het dorp zijn voornamelijk de genoemde evenementen en het eten en drinken belangrijk. Culturele bezienswaardigheden zijn vooral in de omgeving van het dorp te bezoeken. Die liggen op een paar kilometer rijden.

Bestemmingen in de buurt van Montaione

Toscana.nl