Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Met de auto

Rondrijden door het Toscaanse heuvellandschap!

Eigenlijk is een auto-vakantie naar Italië perfect. Italië beschikt niet alleen over een goed wegennetwerk, maar je komt ook bij de onontdekte en pure plekken terecht. De auto geeft je een vrijheid om overal naartoe te reizen waar je maar heen wil en van dat soort vrijheid kun je echt genieten. In de kleine dorpjes en in de meeste steden is rijden met een auto echter wel een verschrikking. Hier is gelukkig een gemakkelijke oplossing voor: parkeer de auto buiten de stad en ga te voet op ontdekkingstocht! Hier lees je alles over Toscane met de auto. 

Italiaanse regels

Voordat je je in een auto begeeft in Italië, moet je je goed bewust zijn van de regels. Soms is het net wat anders dan in Nederland. Het is bijvoorbeeld verplicht om met je lichten aan te rijden buiten de stad, zowel ’s nachts als overdags. Daarnaast zijn tankstations in principe de hele dag open, maar houden de meesten wel een siësta van half één tot half vier ’s middags. Vaak kun je met een bankkaart betalen, maar dat is zeker niet altijd zo! Zorg daarom dat je altijd contant geld op zak hebt.

Italiaans rijgedrag

Italianen zijn niet bepaald engeltjes op de weg. In eerste instantie zijn het echte bumperklevers en willen ze graag harder rijden dan de snelheidslimiet. Laat je hier zeker niet door opfokken, maar maak duidelijk dat ze je kunnen inhalen. Zo voorkom je dat je gestrest wordt door bumperklevende Italianen. Daarnaast hebben ze geen kaas gegeten van drie baans snelwegen. Ze blijven vaak langzaam op de middelste baan rijden, waardoor het lastig is om in te halen. De rechterbaan is dan helemaal vrij, maar let erop dat je niet onbewust rechts inhaalt. Verander rustig van baan en als je veel moet inhalen, blijf dan op de meest linkse baan rijden. Sommige Italianen trekken zich ook niet veel aan van een rood stoplicht, dus ben zeker op je hoede hiervoor!

Vriendelijke locals

Ben je de weg kwijt en snap je de borden niet? Dan kan zeker voorkomen. De borden staan soms wat chaotisch langs de weg of ze zijn vergeten de afslag te vermelden. Twijfel dan niet en vraag gewoon een local om hulp. Inwoners van Toscane zijn heel erg vriendelijk en willen altijd een verdwaalde toerist helpen!

Hetzelfde geldt voor pech langs de weg. Bel het wegenwachtnummer 116 en ze komen je gratis helpen als je auto ingeschreven staat in het buitenland. Geen tijd om je zorgen te maken dus.

Een auto huren

Ga je met het vliegtuig en wil je een auto huren in Toscane? Er zijn betere ideeën dan deze. Meestal is een auto huren in Toscane abnormaal duur. Zorg daarom dat als je dit van plan bent, je het al voor vertrek geregeld hebt. Boek bijvoorbeeld een auto bij je vlucht, zodat je kosten bespaart.

Kortom, met een auto door Italië reizen is echt ideaal. De lokale bevolking is vriendelijk en helpt je altijd op weg. Bezoek door de vrijheid van je auto de minder toeristische plekken en strandjes.

Populaire bestemmingen

Toscana.nl