Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Met het vliegtuig

Toscane is goed met het vliegtuig bereikbaar en heeft zelfs meerdere vliegvelden.

Met het vliegtuig naar Toscane? Dat is geen probleem. Toscane heeft genoeg luchthavens en één groot voordeel: vliegen scheelt veel reistijd!

Luchthavens

De grootste luchthavens in Toscane zijn Pisa en Florence. Vanaf Schiphol en Eindhoven vlieg je goedkoop en makkelijk naar Toscane. Als je op tijd boekt, heb je profijt, want dan zijn de tickets het goedkoopst. Hoe later je boekt, hoe duurder ze worden. De vluchtmaatschappij Ryanair vliegt voor een lage prijs naar Pisa, dus het kan geen kwaad om een kijkje op hun site (www.ryanair.com) te nemen. Vanuit Rotterdam/Den Haag vliegen er meestal ook low-budget vluchten naar Pisa.

Een kleinere luchthaven in Toscane is Siena. Vanaf Nederland vliegen er sporadisch vliegtuigen naar Siena, maar over het algemeen wordt deze luchthaven niet gebruikt voor vluchten van en naar Nederland. Als er een vlucht gaat, is hij meestal ook duurder dan wanneer de vlucht naar Pisa of Florence zou gaan.
Als Brussel of Charleroi voor jou dichterbij is, dan is dat ook nog een optie. Vanaf Brussel kan je zonder tussenstop vliegen naar Pisa en vanaf Charleroi gaan er vluchten naar Florence. De prijzen van de vluchten fluctueren continu, dus vergelijk de verschillen in prijzen tussen een aantal weken.

Vervoer van en naar de luchthaven

Vanaf Florence en Pisa gaan er zowel treinen als bussen naar verschillende plekken in Toscane. Met de busmaatschappij Terravision kun je vanaf de luchthavens naar het Centraal Station komen, of nog verder. Vanuit daar kan je richting de kleinere steden, maar ook naar het centrum van Pisa en Florence. Voor meer informatie kun je op de site kijken: www.terravision.it

Overnachtingen bij de vliegvelden

Als je een hele late vlucht hebt, kan het zijn dat de treinen niet meer rijden als je aankomt op de luchthaven. Bij Pisa en Florence zitten meerdere hotels vlakbij de luchthaven. Hier kun je kiezen voor low-budget of luxe hotels. Probeer wel op tijd te boeken, want dan heb je grotere kans op lagere prijzen.
Mocht je de kans hebben om je laatste trein te missen, dan kan het toch handig zijn om een overnachting te boeken. Liever een hotelletje dan zonder onderdak op de luchthaven staan!Met het vliegtuig kan je dus prima reizen naar Toscane. Zowel de kleinere steden als de grote steden zijn goed bereikbaar met de trein of met het vliegtuig. Het scheelt zeker wat reistijd!

Populaire bestemmingen

Toscana.nl