Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

City trips

Ontdek de grote Italiaanse cultuursteden

In Toscane wemelt het van de grote steden, maar ook van de kleine dorpjes. Genoeg keuzes om indrukwekkende city trips te maken dus! Stap in de auto en rijd naar een stad of dorp toe. Slenter wat rond in de straatjes, bekijk de cultuur van Toscane en geniet van een lekkere pizza.

Florence

Kunst en cultuur: daar staat Florence om bekend. Dus je weet wat je te doen staat als je een kunstliefhebber bent! Maar ook de mindere liefhebbers van kunst vinden prima hun weg in deze metropool. De stad heeft weinig voorsteden en binnen een mum van tijd ben je daarom op het groene platteland, waar de rust de overhand heeft.

De bezienswaardigheden van Florence liggen allemaal op loopafstand van elkaar. Laat je auto lekker achter op één van de vier grote parkeerterreinen. Let er wel op dat je al je kostbare bezittingen meeneemt, want er zijn autodieven actief. Vervolgens kun je schoonheid van Florence te voet bewonderen!

Pisa

Pisa is lang niet zo overvol als Florence en er lijkt niet veel bijzonders aan afgezien van de bekende, scheve toren van Pisa. Niets blijkt echter minder waar. In de smalle straatjes kun je verdwalen en rondslenteren. Bewonder de pure renaissancegebouwen en bekijk de echte studentenstad. Pisa is, net als Florence, een ramp om binnen te gaan met de auto. Laat je auto ook hier achter op de parkeerterrein en ga te voet verder. Bezoek en/of beklim de toren van Pisa en maak er je leukste vakantiefoto’s. Dineer vervolgens in de beste pizzeria van Pisa: Pizzeria il Montino di J. Collodi. Proef hier niet alleen de pizza, maar ook de specialiteit van de stad: cecina. Dit is een knapperige koek, die zacht is van de binnenkant. Deze pizzeria vind je in de Vicolo del Monte.

Volterra

Deze stad ligt bovenop een berg en kijkt uit over het prachtige platteland. Volterra heeft een beschermd middeleeuws centrum, waardoor je als toerist niet met de auto naar binnen mag. Maar wel een meevallertje: buiten de stadsmuren parkeer je zelfs gratis! Het centrum is klein en lieflijk, maar zeker de moeite waard voor een city tripje. Breng zeker een bezoekje aan het oudste plein van Toscane: Piazza dei Priori. Wandel door de kleine straten en bekijk de producten die gemaakt worden van albast. Albast is de specialiteit van Volterra en ze maken er echt van alles mee!

Siena

Onmisbaar en overweldigend: dat is Siena. Deze stad begint vanuit het centrale plein Piazza del Campo, waar elk jaar een speciale paardenrace (de Palio) wordt gehouden. De stad speelt een belangrijke rol in de kunstgeschiedenis, maar is zeker geen museumstad. Je kan er ook heerlijk dineren. Vraag de lokale bevolking naar de beste eettips, want dat zijn de echte insiders. Siena heeft alles: cultuur, geschiedenis, maar ook genoeg winkeltjes en barretjes.

Populaire bestemmingen

Toscana.nl