Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Fietsen

Al fietsend de regio verkennen

Het glooiende landschap van Toscane is de perfecte omgeving om wat extra uitdaging in het fietsen te ondervinden. De zware klimmen komen vaak uit op mooie uitzichtpunten. Belangrijk is om goed voorbereid op pad te gaan. Dan kunnen de Toscaanse heuvels veel plezier geven aan de enthousiaste fietser.

Fietsen in de seizoenen

Hoewel veel Italianen en sommige toeristen in de zomer op hun fiets stappen, is dat niet voor iedereen weggelegd. De hitte in de zomer (gemiddeld 30 graden) kan snel voor oververhitting en uitdroging zorgen. Als je de hitte gewend bent en goed voor jezelf zorgt, kan het natuurlijk wel. Een ander optie is om in de zomer ’s ochtends te gaan fietsen. Om half 7 in de ochtend is het nog koeler. De lente is zeer geschikt om overdag te gaan fietsen. De herfst en de winter zijn natter en kouder.

Bescherming en bergen

Door het bergachtige landschap zal je tijdens het fietsen veel af moeten dalen. Door het losliggende grind kan het glad zijn in de bochten en daarom is het aan te raden een fietshelm te dragen. Zeker voor de mountainbikers die ook de onverharde wegen willen proberen. Daarnaast zorgen de bergen ervoor dat de afstand die je aankunt moeilijk in te schatten is. Voor de gemiddelde fietser is zo’n 50 kilometer fietsen in Italië al een hele inspanning, terwijl dit in Nederland misschien een eitje is. Zorg er goed voor dat je van tevoren weet of de weg vrij vlak is, of dat hij veel stijgt en daalt.

Fietsroutes in Toscane

Toscane is rijk aan fietsroutes. Naast de bestaande en al gefietste routes, kun je natuurlijk ook zelf routes bedenken en fietsen. Vele fietsers zetten na hun tocht de route op sites als Routeyou. Hier kunnen andere fietsers inspiratie van opdoen. Het aantal kilometers wordt erbij genoemd en per exacte locatie worden de hoogtemeters erbij gegeven. Zo kun je precies zien hoe zwaar de betreffende route is qua hoogteverschil en afstand. Een voorbeeld is de mountainbikeroute rond Montalcino. Het begin- en eindpunt Strada Provinciale Cipressino in Castel del Piano worden erbij genoemd. Deze route is toevallig een ronde, andere routes zijn dat niet.

Fietsen huren in Toscane

Heb je geen eigen fiets, maar wil je er één huren, dan kan dat voor een redelijk prijs. Per dag schommelen de tarieven tussen de €15 en €40 en voor een week tussen de €85 tot €200. Afhankelijk van de kwaliteit en mogelijkheden betaal je meer of minder. Voorbeelden van verhuurders zijn I Bike Montaione, Ecorent, Florence by Bike, DF Bike, Gusto Cycling, Bellini Bruno en Gippo bike.

Florence verkennen kan nu ook met de fiets! Gezellig met een groep of met een privé gids ontdek je het mooie stadje als een echte local.

Fietsen in Toscane is uniek, een uitdaging en een hele ervaring. Goed voorbereid op pad gaan scheelt de helft. Ben je bewust van je eigen kunnen en onderschat jezelf liever dan overschatten. Zo kom je op de mooiste plekjes van Toscane!

Populaire bestemmingen

Toscana.nl