Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Paardrijden

Galopperen door de heuvels

Het heuvelachtige landschap van Toscane is zeer geschikt om een buitenrit te maken. De paardrijdliefhebbers kunnen daarom hun hart ophalen in de Toscaanse heuvels. Deze lieve beesten kun je bij verschillende plekken huren. Ook worden er vaak andere materialen verstrekt en is het mogelijk om een gids mee te nemen de bergen in. Waar moet je nou aan denken als je gaat paardrijden in Toscane? Waar kun je ze precies huren? Welke spullen moet je zelf meenemen? Het antwoord op deze vragen en meer heeft toscana.nl voor je op een rij gezet.

Een paard huren bij een Toscaanse manege

Ten eerste is het mogelijk om een paard bij een manege te huren. Hieronder is en overzicht gegeven van maneges waar je veilig een paard kunt huren.

Rendola Riding is een manege die gelegen is midden in de driehoek van Arezzo, Florence en Siena. Ze hebben een officiële goedkeuring voor het verhuren van paarden. Als beginner of als gevorderde kun je er lessen nemen in de omgeving van de manege.

Adres: Loc. Rendola Valdarno, 52025 Montevarchi (AR)

La Fiaba is een manege die naast lessen en ponykampen ook buitenritten organiseert. Ze liggen in de heuvels tussen Volterra en Montaione. De site geeft niet veel informatie, daarom is het verstandiger om te bellen. Ze spreken goed Engels.

Adres: Via Stagno Montespertoli (FI), 50025

Telefoon: +39 331 983 4565

Il Nostro West houdt paarden met de beste karakters die erg toegankelijk zijn om op te rijden. Ook voor mindervaliden hebben ze mogelijkheden. Excursies duren van een paar uur tot wel drie dagen inclusief overnachtingen. De gidsen in de zomer spreken Engels, Duits en Nederlands.

Adres: Via della Chiesa Decima, Mutigliano, Lucca

Tips voor paardrijden in Toscane

Veel maneges bieden overige spullen die je nodig hebt om een tour te kunnen maken met een paard. Tóch is het verstandig, indien je dit hebt, je eigen spullen mee te nemen. Als je gewend bent aan je eigen handschoentjes en helm, kan het fijn zijn om hier ook mee te rijden in het buitenland. Heel soms bieden de maneges deze spullen niet zelf aan. Sommige maneges bieden de mogelijkheid om een individuele tocht te maken. Denk niet te snel dat je dit aankunt, maar blijf realistisch over je eigen ervaring met paardrijden.

Kortom, de omgeving ontdekken kan natuurlijk te voet of met de fiets. Ben je echt op zoek naar een authentieke en originele ervaring om de Toscaanse heuvels in te trekken, dan is een trektocht met een paard een goede optie. Voor zowel beginners als gevorderden zijn er mogelijkheden te over.

Populaire bestemmingen

Toscana.nl