Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Tours

De leukste tours in Toscane

Op een leuke en originele manier Toscane ontdekken? Doe dan een tour! Verschillende bedrijven bieden in Toscane tours aan. Je hebt een grote variatie tussen de tours: wijn proeven, fietsen, Florence ontdekken en nog veel meer. Hieronder staan een paar tips voor interessante en leerzame tours in Toscane!

Wijntour

Als je in Toscane bent, kan je de wijntour eigenlijk niet missen. De bekende Chianti-wijnstreek ligt namelijk middenin het prachtige Toscaanse landschap en een tour is het zeker waard. Tijdens een tour proef je echte Chianti-wijn en reis je met een wijnexpert naar de oudste wijnkelders van Toscane. Tijdens de wijntour krijg je Italiaanse hapjes. Je kan kiezen uit een halve dag of een hele dag. Bij een halve dag moet je denken aan ongeveer 6 uur, voor een prijs van €47. Ook kinderen kunnen mee met de wijntour! Op de website vind je nog meer informatie.

Fietstour

Florence ontdekken met de fiets is ideaal! Als je de stad voor een dagje bezoekt, kan je rustig een groot deel van de stad bekijken op de fiets. Met een kleine groep neem je deel aan een fietstocht door heel Florence. Bij de belangrijke bezienswaardigheden stap je af, kijk je rustig rond en neem je een paar foto’s. Het toppunt van een fietstour is dat je insider-informatie krijgt van een betrokken gids en dat je ook de minder bekende bezienswaardigheden kunt bezoeken. Vanaf €35 boek je al een fietstocht op de website.

Toscane-tour

De toursite viatorcom biedt een hoop tours aan, waaronder een Toscane-tour. Bij deze lange dagtocht bezoek je de belangrijkste en mooiste steden van Toscane in één dag! Je hebt relatief weinig tijd om in de steden zelf rond te lopen, maar je krijgt genoeg vrije tijd om de bezienswaardigheden te bekijken. De stad Siena bezoek je in de ochtend, waarbij je kan kiezen tussen een rondleiding door de stad of om de stad zelf te ontdekken. De tour laat je er vrij in je keuzes. Na Siena reis je door naar San Gimignano om vervolgens naar de eindbestemming te gaan: Pisa. Deze tour begint in Florence, dus daar word je uiteindelijk ook weer keurig afgezet.

Wandeltocht

Voor de sportieve lezers is er een waanzinnige wandeltocht, die viatorcom ook aanbiedt. Deze wandeltour brengt je vanaf Florence naar de prachtige dorpen van Cinque Terre. Je loopt met een gids, die het pad voor je in de gaten zal houden. De wandeltocht is niet gemakkelijk, maar het is te doen. Daarbij is wandelen de perfecte manier om de Cinque Terre te ontdekken! Via oude paden heb je een verbinding tussen de vijf dorpen. Deze wandeltocht duurt een volledige dag: ongeveer 12 uur. Bereid je dus voor op een flinke wandeltocht, maar ook op een onvergetelijke ervaring!

Kortom, er zijn genoeg keuzes voor een tour in Toscane. Kies voor een tour die bij je past en pas hem zelf helemaal aan. Je kan de tour soms upgraden naar skip-the-line, zodat je bij de bezienswaardigheden niet in de rij hoeft te staan.

Populaire bestemmingen

Toscana.nl