Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Vissen

Gooi de hengel uit in Toscane

Vissen in Toscane is een heerlijke en rustgevende activiteit. Toscane heeft water genoeg om alles uit je visvakantie te halen. Maar heb je vergunningen nodig? En waar kun je goed vissen? Is het soms ook verboden om te vissen? En mag het ook in zee? Er komt vaak veel meer bij kijken dan gewoon de hengel uitgooien en wachten. Toscana.nl zette deze aandachtspunten voor je op een rij.

Vergunningen voor vissen in Toscane

Veel ervaren vissers weten inmiddels dat er vaak een vergunning of pas nodig is om te mogen vissen, maar veel hobbyvissers niet. Ook in Toscane mag je niet zomaar vissen. In enkele delen van de regio heb je zelfs naast de vergunning nog een extra dagpas nodig. Om erachter te komen of dit in jouw regio ook zo is, kun je het beste contact opnemen met FIPSAS. Dit informatiebureau is gelegen op Viale Tiziano 70, maar je kunt ook bellen naar +39 6 39 47 54. Soms heb je enkel een toeristenpas nodig en soms een werkelijke vergunning. Het ophalen van een vergunning moet veelal gebeuren bij het gemeentebureau.

Vissen in de Toscaanse zee

Zolang het vissen om sportvissen gaat, heb je in Italië geen extra toestemming nodig om in zee te mogen vissen. Wel is het verboden tijdens de zomerperiode om aan surfcasting of spinning te doen. Dit is wel gekoppeld aan bepaalde tijden, die per regio verschillen. Ook in meren en plassen kan het verboden zijn om te vissen, ook als het om sportvissen gaat. Ook deze informatie is te vinden op de bovengenoemde site en bij de lokale inwoners.

Welke vissen bieden de meeste kans

Welke vissen de meeste kans geven op een goede vangst verschilt per strand en regio. Het kan helpen om van tevoren op internet op te zoeken op welke vissen je het beste kunt vissen. Zo is het bij Cinque Terre het beste om zeebaarzen te vissen. Het is altijd leerzaam om aan de lokale bevolking te vragen waar ze vissen en waar ze op vissen. Zij weten als de beste waar het optimaal vissen is.

Vissen is Toscane kan een leuke en gezellige bezigheid zijn, maar er zitten wel enkele voorwaarden aan. Zorg dat je goed voorbereid bent, je vergunning hebt opgehaald en de lokale bevolking hebt geïnformeerd. Zij weten de meest recente updates al voordat het verspreid is op het hele internet. Daarnaast kun je goed van hen afkijken waar je moet vissen.

Populaire bestemmingen

Toscana.nl