Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Waterparken

Roetsjend van de waterglijbaan

Waterpret. Dat is vaak waar een vakantie om draait bij kinderen. In Toscane zijn een aantal mogelijkheden om een waterpark te bezoeken. Toscana.nl heeft de beste op een rij gezet. Daarnaast zijn er nog enkele meren met watervallen waar een park bij gebouwd is, zoals Parco del Levigliese. Hier kun je kanoën en klauteren over de rotsen. Op deze pagina vind je de waterparken met zwembaden en glijbanen.

Acquavillage

Acquavillage Waterparks heeft twee parken in Toscane. Eén in Cecina en één in Follonica. Beide parken zijn zeer kindvriendelijk en hebben een aantal glijbanen. Er is dansles voor de kleintjes, genaamd Aloha Zumba. Op de relaxplaatsen kunnen de bezoekers ook onder een parasolletje uitrusten. Beide parken hebben uitgebreide eetgelegenheden. Van fruitbarretjes tot fast food restaurants. Alles is mogelijk.

Acquapark Pincardini

Aquapark Pincardini heeft een zeer uniek Olympisch zwembad liggen. Daarnaast ligt een beachvolleybalveld waar de sportievelingen terecht kunnen. Andere faciliteiten zijn bijvoorbeeld een trampoline, een zonnepark met ligbedden en eetgelegenheden. Voor drankjes is er een barretje met daarbij een klein restaurant. Daar verkopen ze simpele maaltijden zoals pizza’s, pasta, salade en vers fruit. Het park is kindvriendelijk en heeft daarom een kinderspeeltuin en een kinderbad. Acquapark Pincardini is geen extreem waterpark met vele glijbanen, maar juist wat simpeler en overzichtelijker. De prijs is daarom laag, waardoor het met een gezin een leuk en relatief goedkoop uitje wordt. De kaartjes kosten €4 tot €7.

Aquapark Crocodile

Een ander waterpark in Toscane, dat hoog scoort in de top van de waterparken, is Acquapark Crocodile. Met de auto kom je er door de afrit van de A1 te nemen naar Monte San Savino. De prijzen wisselen per seizoen en per dag. Normaal is het voor volwassenen €10 en voor kinderen en ouderen €8, maar op zondag is dat €2 duurder. Van 9:30 tot 18:30 kunnen gasten genieten van het barretje, de parasols en de ligstoelen. Parasols en ligstoelen zitten bij sommige kaartjes al inbegrepen en bij anderen niet. Dit kun je op de website vinden.

Kortom, waterpret kun je in Toscane altijd wel ergens beleven. Prijzen en grootte verschillen erg, daarom is het belangrijk om van tevoren goed op internet op te zoeken wat de waterparken bieden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Populaire bestemmingen

Toscana.nl