Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Wijnboerderijen

Bezoek de wijnboerderijen van Toscane!

In Toscane vind je veel wijnboerderijen, waar je ook kan verblijven. Vanwege de vele wijngaarden, kun je dus ook bij vele wijnboerderijen terecht om een wijncursus of wijnproeverij te volgen. Hieronder een aantal bijzondere wijnboerderijen in Toscane:

Fattoria di Gratena

In deze agriturismo krijg je het gevoel alsof je je op het boerenland bevindt. Het oude boerenleven wordt hier nageleefd, zodat je een uniek verblijf krijgt. Het personeel van de boerderij staat te springen om rondleidingen te geven in de wijnkelder en de wijngaarden. Verder worden er ook proeverijen georganiseerd om de Chianti wijn en de olijfolie te proeven. Hier proef je de echte smaak van Italië.

Agriturismo Tenuta Decimo

Bij deze bijzondere agriturismo is genoeg te zien en te doen. Neem een duik in het verfrissende zwembad of maak een wandeling over het mooie landschap. Ook kan je een wijntour of een kookles volgen. Agriturismo Tenuta Decimo produceert namelijk vele verschillende wijnen en olijfolie. Deze kunnen gedurende de workshops uitgeprobeerd worden. Dus voor een vakantie vol met de Italiaanse keuken, ben je hier aan het goede adres!

Agriturismo Antico Casale di Scansano

Ook deze boerderij produceert veel wijnen en olijfolie. Die kan je proeven tijdens een rondleiding. Hierbij kom je langs de wijngaarden en wijnkelders en wordt er uitleg gegeven over de wijn van het landgoed. Zo kun je heerlijk ontspannen, maar ook wat leren over het Toscaanse leven.

Agriturismo Il Sanguineto

Deze kindvriendelijk agriturismo ligt op een prachtige locatie midden in Toscane. Namelijk tussen de wijnranken en olijfgaarden! Na het zien van het ruime zwembad en de jacuzzi zul je niet meer twijfelen, dit is de perfecte vakantie plek! Hier wordt wijn en olijfolie geproduceerd, die je natuurlijk ook kunt proeven.

Kijk hier voor een compleet overzicht van de bijzondere agriturismo’s op Toscana.nl! Zo beleef je tijdens je vakantie eens écht de Italiaanse cultuur.

Wijnboerderijen

Toscana.nl