Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Wijntour

Ontdek de Chianti streek

Ben je een wijnliefhebber? Dan ben je in Toscane op de goede plek. Italië kent meerdere wijnstreken en overal in Toscane kun je eigenlijk wel een wijntour doen. Het is mogelijk een wijnroute af te leggen met de auto, maar ook een gids kan veel vertellen.

Wijnstreek Chianti

Tussen Siena en Florence ligt de Chianti wijnroute. Deze toch is lang en daarom is het het makkelijkst om de route met de auto af te leggen. Onderweg passeer je zeven wijnzones. Je hoeft niet de hele tijd in de auto te zitten, want tussendoor zijn er meerdere mogelijkheden voor activiteiten. Stap uit om wijn te proeven of bekijk de wijnkelders en de wijngaarden. In september is deze tour op zijn best, want dan zijn de druiven het rijpst. Daarnaast bieden veel wijnboerderijn vaak gratis wijn aan om te proeven en te keuren, omdat er gevierd wordt dat de druiven geoogst worden.

Wijntour in Chianti

Leg je liever de wijnroute niet af met de auto, maar wil je het met je eigen ogen allemaal zien? Dan is de Chianti Classico Wijn Tour wellicht iets voor jou. Je bezoekt de kelders van een typische wijnboerderij. Je mag wijn proeven met een paar lekkere snacks. Daarna nemen ze je mee langs dorpjes en wijngaarden. Uiteindelijk krijg je in een plaatselijk restaurant een uitgebreid menu voorgeschoteld, die natuurlijk met Chianti wijn wordt geserveerd. Deze tour duurt een hele dag: bijna 9 uur. Op dinsdag en vrijdag beginnen deze excursies. Zorg ervoor dat je comfortabele schoenen draagt, want je loopt veel! Wil je meer weten? Kijk dan op de website.

Wijntours

Vind je het in de auto zitten niet zo fijn en bekijk je liever alle wijngaarden? Dat kan natuurlijk ook! Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Grape Tours. Hier kun je wijntours boeken voor een dag. De gids neemt je mee op een privé tour of een groepstour en je leert de hele dag over wijnen en het oogsten van de druiven. Je kan bij Grape Tours verschillende tours kiezen: een simpele tour, maar ook een uitgebreide tour. Hierbij mag je dan tot tien verschillende wijnen proeven en je krijgt zelfs een kleine maaltijd!

Ongeacht de tour die je kiest, ben je na deze dag veel kennis over wijn rijker. Het is een hele ervaring, die eigenlijk onmisbaar is!

Populaire bestemmingen

Toscana.nl