Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Tussenstop

Ga je op vakantie naar Zuid-Italië met de auto? Dat is heerlijk, maar zoveel kilometers kun je niet in één keer rijden. En dan komen de opties: waar kun je een tussenstop maken voor een paar dagen? Toscane is de perfecte locatie voor een tussenstop. Eén of twee nachtjes overnachten in de grote stad, waarna je nog een stadstour kan doen alvorens je naar je bestemming vertrekt. Iedereen kent de grote steden als Florence wel, maar juist voor een tussenstop zijn de kleinere steden ook perfect.

Livorno

Livorno is een oude stad, die omgeven wordt door een soort fort. De stad bruist en leeft: elke ochtend, van maandag tot en met zaterdag is er markt op Piazza Garibaldi. Livorno is een kustplaats: geen stad waar je een week kan verblijven, maar tevens perfect voor een tussenstop. Maak een wandeling over de Viale Italia, met zicht op zee of lunch op Terrazza Mascagni. Terrazza Mascagni is het mooiste plein van Livorno, volgens de lokale bevolking.

Bezoek de wijk Venezie Nuova en beland even in een replica van Venetië. Je ziet dezelfde gondels en kanalen.

Viareggio

Viareggio kan je bekend in de oren klinken door de jaarlijkse carnavalsoptocht. In de zomer is het een badplaats aan de Toscaanse kust. Viareggio leeft, omdat er veel jongeren wonen. Het is de stad van de moderne kunst, want hier vind je meerdere musea met andere tentoonstellingen per maand. Voor een tussenstop is Viareggio perfect: je kan een dagje naar het strand of door de stad slenteren. De lokale bevolking in Viareggio houdt wel van een zoet hapje, dus er zijn veel bakkertjes met zoete broodjes. Elke dag is er markt op Piazza Cavour. Let er wel op dat je dan ’s ochtends naar de markt gaan, want rond een uur of één breken de meesten op vanwege de hitte.

Pisa

Een bekendere stad is Pisa. Aangezien deze stad naast de Toren van Pisa niet veel imposants bevat, is de stad perfect voor een tussenstop. Buiten de stad kun je vaak goedkoop en gemakkelijk overnachten. Breng de volgende dag een bezoekje aan de studentenstad Pisa, waarbij je de hoogtepunten van Pisa langsgaat. Toch zijn de kleine straatjes een genoegen om wat souvenirs te halen of een hapje te eten. De gezellige straten zijn vooral te vinden rondom de Toren van Pisa en perfect om een dagje in rond te struinen.

Kortom: deze drie steden zijn zeker leuk voor een tussenstop van een paar dagen. Het reizen naar bestemming wordt een stuk leuker als je er een city tripje aan toevoegt!

Populaire bestemmingen

Toscana.nl