Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

3x activiteiten voor natuurliefhebbers

Voor een actieve vakantie in de buitenlucht

Naast zon, cultuur, historie en wijn heeft Toscane nog iets te bieden en dat is een prachtige en unieke natuur. Om helemaal te kunnen genieten heb ik de drie leukste activiteiten op een rijtje gezet voor een verrijkende en actieve vakantie in de buitenlucht.

Natuurlijke baden

Al de Romeinen maakten gebruik van de natuurlijke warmwaterbronnen in deze regio.
Ze zijn de optimale plek om je lichaam helemaal tot rust te laten komen.
Een voorbeeld zijn de Terme di Saturnia waarbij het water van de bronnen ongeveer 37 graden warm is. Van vele thermen kun je gratis gebruik maken. Houd er alleen rekening mee dat deze plekken vaak druk bezocht zijn. Ook is het goed om te weten dat de wateren zwavelhoudend zijn. Dit is niet gevaarlijk. In tegen deel kan zwavel juist helende werkingen hebben voor de huid alleen is de geur wel even wennen! Alsnog zeker een must-do hier in Toscane!

Ballonvaren

Mocht je helemaal voor de adembenemende ervaring willen gaan in Toscane dan is een ballonvaart iets voor jou! Zwevend over de gele heuvels met zicht op de wegen omrand van cipressen en de vele wijn- en olijfgaarden. Hiermee wordt de vakantie meer dan onvergetelijk!

balloon-1373161_1920

Tochten

Toscane is een prachtige regio. En met rond 120 natuurreservaten heeft Toscane veel voor natuurliefhebbers te zien.
Een aanrader is dus om een tocht te maken om zo veel mogelijk van dit deel van Italië te kunnen zien.
Je kunt natuurlijk een tocht maken met de auto maar dat is nog lang niet zo leuk. Voor de sportieve vakantiegangers onder ons raad ik het aan om een fietstocht te doen of te gaan wandelen. Zo kun je toch het meeste genieten van het typerende landschap dat Toscane te bieden heeft.
Mocht je toch voor iets meer bijzonder willen gaan kunnen je ook een Vespa tocht maken! De Vespa scooter is het icoon van Italië geworden en zeker de moeite waard om hiermee Toscane te gaan ontdekken.

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Toscana.nl