Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Actief in Toscane: de 3 mooiste wandelbestemmingen

Naast het relaxen aan het zwembad kan het soms heerlijk zijn om er even tussenuit te gaan; om een bestemming écht te ontdekken. Voor de natuur- en wandelliefhebbers is Toscane dan ook een waar paradijs! Van uitgestrekte heuvellandschappen tot middeleeuwse dorpjes en van wijn- en olijfgaarden tot prachtige bossen: Toscane heeft het allemaal. In deze blog vertel ik je over de drie mooiste wandelbestemmingen in Toscane.

De Brunello Trail

Op iets meer dan een uur rijden van Agriturismo Tenuta Decimo start de Brunello Trail. Een prachtige wandeling van ongeveer 10 kilometer lang van Torrenieri naar Montalcino. Deze route brengt je eerst langs verschillende boerderijen, waarna er een flinke klim volgt met eenmaal bovenaan een schitterend uitzicht over de wijngaarden. De route vervolgt zijn weg door deze wijngaarden tot je uit komt bij een klein kerkje, bedekt met klimop. Loop nog iets verder door en je komt bij een poort die je naar het dorpje Montalcino leidt, waar je jezelf kunt trakteren op een heerlijk wijntje uit de streek.

Middeleeuws Cortona en Lago Trasimeno

Vlak bij het landgoed Podere Ca Di Maestro ligt Cortona, bekend van het boek en de film ‘’Under the Tuscan Sun’’. Een middeleeuws stadje met vele steile en smalle straatjes. Vanuit Cortona kun je verschillende wandelroutes lopen. Zo kun je bijvoorbeeld naar het Fortezza Medicea del Girifalco, een fort met prachtig uitzicht over het meer Trasimeno. Of je kunt langs het stadspark lopen, waarbij je getrakteerd wordt op een schitterend uitzicht over het Toscaanse landschap. Na een ochtend wandelen rondom deze stad kun je de auto nemen richting Trasimeno om een verfrissende duik te nemen of een van de vele wandelroutes bij dit meer te lopen. Het is een van de grootste drie meren van Italië, dus er is hier genoeg te doen!

De bossen in Livorno

De echte natuurliefhebber kan zijn hart niet op in de regio Livorno. Camping Mareblu is omgeven door bos en ligt vlak bij het strand. Maak een wandeling langs de kust, ontdek de valleien met beboste heuvels en geniet van al het moois dat deze plek te bieden heeft.

De ideale periode om te wandelen is tussen april en juni of in september en oktober, maar ook in de zomermaanden is het goed te doen; vertrek dan wel vroeg van je accommodatie om de hitte voor te zijn. Vergeet vooral ook niet om genoeg water en zonnebrandcrème mee te nemen!

Buon divertimento, oftewel: geniet ervan! Laat je ons weten welke wandeling jouw favoriet is?

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Toscana.nl