Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Reis door Toscane en Umbrië

Toscane, niet voor niks één van de populairste vakantiebestemmingen in Italië. De steden als Florence en Siena, de focaccia, olijven, wijn en de prachtige heuvellandschappen maken dit een droom van een plek. Maar ook het groene hart van Italië, de regio Umbrië, mag niet vergeten worden en is minstens even mooi!

Ik maakte een rondreis; een betere manier om deze regio’s en hun mooiste steden te ontdekken is er niet. Benieuwd naar mijn reis? Ik neem je mee van Pisa tot Perugia!

Pisa, Lucca en Florence

Tussen deze drie bekende steden in Toscane vond ik de perfecte uitvalsbasis: Residence Tenuta Quarrata in Capannoli. Zo kon ik op stap om de steden te ontdekken, en ook een dagje rusten aan het zwembad, ideaal!

De eerste dag begon in Pisa, waar de beroemde scheve toren zeker niet het enige was waar ik mij over verwonderde. Ook de dom van Pisa is indrukwekkend en in het grote gebouw Camposanto voelde ik me heel klein worden. Dit gebouw is om een enorme begraafplaats heen gebouwd.

In Lucca bezocht ik het ommuurde historische centrum, waar de torens van het Piazza Napoleone opvielen. Ook ging ik naar het Casa di Puccini, een museum over klassieke muziek en de beroemde componist Puccini. En uiteindelijk ging ik natuurlijk naar de stad der steden: Florence! Struinen door de Boboli-tuinen, kunst kijken in de Uffizi, gelato eten en eindigen met een aperitivo op het Piazza Santo Spirito, een topdag!

Camposanto

Cortona, Siena, Arezzo en Lago Trasimeno

Na vier dagen pakte ik mijn spullen weer in om zuidelijker te rijden; naar Cortona! Dit historische stadje ligt bij de grens met Umbrië en van hieruit zijn de steden Siena en Arezzo ook goed te bereiken.

Het Palazzo Pretorio in Cortona herbergt een museum waar vondsten uit de Etruskische en Romeinse tijd te bewonderen zijn. Na het culturele gedeelte haalde ik een ijsje bij Gelateria Dolce Vita, waarvan ik genoot op de trappen van het gemeentehuis op het Piazza della Repubblica. Ook in Siena kon ik mijn zoete honger stillen, met de amaretti koekjes die er overal worden verkocht. Voor de museumliefhebber zijn de dom van Siena en het Museo dell’Opera Metropolitana zeker aan te raden. Hier zijn belangrijke monumenten en kunstschatten te bewonderen.

Arezzo is een wat minder bekende stad van Toscane, maar zeker een bezoekje waard. Hier is nog een oud Romeins theater te bewonderen, dat nu gebruikt wordt als archeologisch museum!

Op een half uurtje rijden van Cortona ligt het Trasimenomeer, net over de grens in de regio Umbrië. Perfect voor een dagje rust op één van de mooie stranden.

Na een laatste nachtje in de heerlijke agriturismo Gli Archi reed ik verder richting het volgende historische stadje.

Lago Trasimeno

Città di Castello

Na Cortona maakte ik een kleine omweg naar Città di Castello alvorens door te reizen naar Perugia. Deze middeleeuwse stad ligt in Umbrië en haar naam betekent letterlijk ‘stad van het kasteel’. Ik bewonderde de kathedraal en bezocht het Museo del Duomo, waar veel schilderijen uit de renaissancetijd hangen.

Na een volle dag rustte ik uit aan het zwembad van vakantiehuis Presepe.

citta di castello

Perugia

De laatste stad op het programma was Perugia, de hoofdstad van Umbrië. Hier genoot ik van een lunch op het Piazza IV Novembre, waar een grote fontein pronkt, de Fontana Maggiore. De Chiesa di Sant’Ercolano en het gotische Palazzo dei Priori zijn de echte hoogtepunten van deze stad. Maar de universiteitsstad staat bol van de kerken en indrukwekkende architectuur, dus een paar dagen wandelen door de straten van Perugia is zeker geen straf.

Dicht bij de stad ligt vakantiehuis La Casella, en ook het vakantiepark Collina di Christian biedt een uitstekende uitvalsbasis om Perugia te verkennen.

Perugia

Benieuwd naar de accommodaties? Kijk dan op Intraholiday.com.

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Toscana.nl