Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Vakantiefoto’s maken met je smartphone of je spiegelreflex?

Ga je deze winter een stedentrip maken naar Toscane? Dan is het natuurlijk belangrijk alle mooie bezienswaardigheden vast te leggen op beeld. Maar doe je dat dan met je smartphone of je spiegelreflex camera?

Ik kan me voorstellen dat je je spiegelreflex camera meeneemt voor de mooiste foto’s, maar ook met smartphones, zoals de nieuwe Samsung Galaxy S8, kun je tegenwoordig hele mooie foto’s maken. Zo’n spiegelreflex camera kan namelijk ook best onhandig zijn. Je moet hem toch meeslepen tijdens je wandeltocht door Florence of Pisa. Maar kan een smartphone wel op tegen de kwaliteit foto’s van een spiegelreflex camera? En op wat voor momenten gebruik je nu eigenlijk een spiegel reflex en wanneer een smartphone?

Foto’s maken tijdens een stedentrip

Tijdens een stedentrip ben je vaak maar een paar dagen in een stad. En tijdens die paar dagen wil je natuurlijk zoveel mogelijk zien en doen. Je krijgt zoveel indrukken van een stad. Het liefst wil je die allemaal vastleggen, zodat je ze later nog eens terug kunt zien of kunt delen met vrienden of familie. Je kunt dan kiezen voor het meenemen van een spiegelreflex camera, zodat je zeker weet dat je de mooie momenten kunt vastleggen.

Maar zo’n spiegelreflex camera kan ook best onhandig zijn tijdens een stedentrip, zoals ik al zei. Je loopt al veel, dus het liefst neem je niet al te veel bagage mee. Maar ook als je bijvoorbeeld de toren van Pisa wilt beklimmen is zo’n spiegelreflex camera misschien niet heel handig om mee te nemen. Voor dit soort momenten is het belangrijk te weten dat je ook met je smartphone mooie vakantiefoto’s kunt maken. Je hoeft dus niet bang te zijn als je je spiegelreflex camera niet bij je hebt (of misschien wel helemaal geen hebt). De kwaliteit van je foto’s zal niet verloren gaan!

Foto's maken met je smartphone

Smartphones zijn inmiddels voorzien van zeer uitgebreide functies voor het maken van foto’s. Zo heeft de Galaxy S8 een lage lichtgevoeligheid, waardoor je ook ‘s avonds mooie foto’s kunt maken. Iets wat met een spiegelreflex camera nog best lastig kan zijn. Ook heeft de telefoon een Dual Pixel Sensor die razendsnel reageert, waardoor je ook als je bijvoorbeeld een rondvaart aan het maken bent de mooiste gebouwen kunt vastleggen op beeld. En een groot voordeel van smartphones blijft natuurlijk het gemakkelijk maken van selfies. Als je met je vriend of partner op vakantie bent, is het toch wel leuk dat je ook foto’s kunt maken van jullie samen bij een bezienswaardigheid. Zonder dat je altijd iemand hoeft te vragen hiervoor. Kijk vooral ook eens rond op je telefoon wat voor functies hier allemaal op zitten. Het zal je soms nog verbazen hoeveel dit er zijn.

Ben je toe aan een nieuwe smartphone met een geweldige camera? Lees hier meer informatie over de Samsung Galaxy modellen bij KPN!

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Toscana.nl