Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De verborgen plekjes van Toscane

Toscane is één van de meest populaire vakantiebestemmingen in Italië. Iedereen kent de hoofdstad Florence, de scheve toren van Pisa en het historische Lucca wel. Ook dorpjes als San Gimignano en Volterra zijn bekend onder de Italië-liefhebbers. Ik hou er juist van om de plekjes te ontdekken die wat minder bekend zijn en die soms zelfs letterlijk ‘verborgen’ liggen. Dit zijn mijn favoriete bijzondere bestemmingen in Toscane!

Lago di Bilancino

Een uurtje rijden boven Florence ligt het Bilancino-meer, in de Mugello-streek. Deze streek zullen sommigen misschien kennen vanwege het Mugello racecircuit, maar er valt hier nog veel meer te ontdekken. Veel dorpjes hebben nog een middeleeuwse uitstraling en het ene kasteel is nog grootser dan het andere. Niet gek, want in de middeleeuwen was dit voor rijke families een populaire streek om hun buitenverblijven te laten bouwen.

lago di bilancino

Als je aan komt rijden bij het meer voel je meteen de rust van de omgeving op je inwerken. Hier geen grote drukte, alleen het groen van de bomen en de met gras begroeide heuvels. Lago di Bilancino is een kunstmatig gecreëerd meer om overstromingen van de rivier de Arno in Florence te vermijden. Het is aangelegd in een vlakte waar miljoenen jaren geleden ooit al een meer was, en past daardoor perfect in het natuurplaatje. Hier kun je echt even ontspannen!

Pitigliano en lago di Bolsena

Een heel stuk zuidelijker in Toscane ligt een ander fraai meer, het lago di Bolsena. Eigenlijk is dit net niet meer de regio Toscane, maar Lazio. Dit vulkanische meer ligt midden in de heuvels, dus hier heb je een spectaculair uitzicht! Links van dit meer heb ik het excentrieke dorpje Pitigliano ontdekt. De kleur van de hoge, rechte huizen komt overeen met die van de rotsen waarop ze zijn gebouwd. Hierdoor lijkt dit dorpje in de natuur over te lopen. Loop door de smalle straatjes en kijk eens binnen in één van de artisanale winkeltjes. Het is ook zeer aan te raden om te dineren in één van de restaurants, die allemaal met lokale producten werken.

pitigliano

Monte Argentario

Als je vanaf Pitigliano nog een stukje naar links reist, kom je bij Monte Argentario. Dit gebergte werd in de 18e eeuw verbonden met het vasteland door het opspuiten van landtongen. Vanaf de kust heb je al een mooi uitzicht op het schiereiland, maar eenmaal je er echt bent, openbaart het natuurschoon zich pas helemaal. De haven Porto Ercole met haar kleurrijke huizen is waarschijnlijk de meest bekende plek. Maar ook de rest van het eiland is zeer de moeite waard om te ontdekken. Je vindt er vele baaitjes met helder water en hooggelegen dorpjes met elk hun eigen karakter.

monte argentario

Deze verborgen plekjes van Toscane ontdekken vanaf jouw camping? Bij Andiamo vind je ruim 80 topcampings in dit mooie stukje Italië!

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Toscana.nl