Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Bespaartips voor je volgende vakantie naar Toscane

Reizen, wij zijn er dol op. Van de ene na de andere zonnige Italiaanse bestemming hoppen, alle lokale specialiteiten proeven en talloze souvenirs kopen om dat vakantiegevoel bij thuiskomst nog even vast te houden. Je krijgt al bijna heimwee naar je vorige vakantie zodra je hieraan denkt. Herkenbaar? Helaas is vakantie vieren een hobby die niet goedkoop is. Toch hoeft het niet veel geld te kosten als je het slim aanpakt. Met onderstaande bespaartips voor je volgende vakantie naar Toscane kun je alsnog genieten van een lekkere cocktail bij die decadente beachclub wanneer je maar wilt. Lees je mee?

Bespaartips voor je volgende vakantie naar Toscane

Foto van Kelly Sikkema via Unsplash

1. Denk na over het moment van boeken

De vroegboekkortingen en last-minute deals naar Toscane vliegen ons om de oren, maar wat is nu het beste moment om te boeken? Als je al weet waar je volgende reis naartoe gaat, is het verstandig om alles alvast te boeken. Zo worden vliegtickets bijvoorbeeld steeds duurder naarmate de tijd vordert en je vertrekdatum dichterbij komt. In dat geval kan het slim zijn om alles zo snel mogelijk vast te leggen en te boeken. Ben je een flexibel en typisch ik kijk wel waar het schip strand-type, dan kun je beter tot het allerlaatste moment wachten en profiteren van een goede last-minute deal.

2. Zelf boeken = besparen

Hoewel het makkelijk is om je wensen door te geven bij een reisbureau en te kijken waarmee zij op de proppen komen, is dit vaak een stuk duurder dan wanneer je alles zelf regelt. Vergelijk de prijzen van pakketreizen met de prijzen van losse tickets, accommodaties en vervoer. Hoewel pakketreizen soms ook scherp geprijsd zijn, is het zeker slim om alle prijzen naast elkaar te zetten. Zo weet je zeker dat je de beste deal voor je vakantie naar Toscane te pakken hebt.

bespaartips voor je volgende vakantie naar Toscane

Foto van Free-Photos via Pixabay

3. Maak een planning

Planning is key, en dat geldt ook zeker in het geval van financiën. Zorg er daarom voor dat je nadenkt over het budget dat je nodig zult hebben en wat je daarvoor maandelijks opzij moet zetten. Denk hierbij aan toffe uitstapjes en het goddelijke Italiaanse eten, aangezien dit vaak leidt tot hogere uitgaven. Het voordeel van een planning maken is dat je je vooraf kunt voorbereiden op wat je kwijt zult zijn tijdens je vakantie. Zet dus op papier wat je van de reis verwacht, want op deze manier maak je duidelijk waarvoor je bereid bent te betalen.

4. Wees selectief in wat je meeneemt en nodig hebt

We kennen het allemaal wel: vlak voor de vakantie nog allerlei impulsaankopen doen waarvan je denkt ze nodig te hebben of te gaan gebruiken op vakantie. Think twice, want vaak blijft het overgrote deel onaangeraakt in je koffer liggen. Wat dacht je bijvoorbeeld van die ene nieuwe bikini die je achteraf toch niet zo leuk vindt? Of dat zomerjurkje dat toch niet zo goed aansluit? Niet alleen zijn deze impulsaankopen zonde van je geld, ook betaal je voor de bagage die je meeneemt. Wees daarom selectief met inpakken en kijk naar wat je echt nodig zult hebben. Wellicht kun je alleen met handbagage reizen, wat je ook weer een paar tientjes scheelt.

Bespaartips voor je volgende vakantie naar Toscane

Foto van Anete Lūsiņa via Unsplash

5. Bespaar op je verzekeringen

Verzekeringen kosten vaak veel geld. Daarom loont het om goed uit te zoeken welke verzekeringen niet noodzakelijk zijn en welke je juist wel denkt te gebruiken. Natuurlijk mogen een goede reis- en zorgverzekering niet ontbreken. Wel geldt in dit geval: kijk, vergelijk en stap over. Zo kan een nieuwe reis- of zorgverzekering kiezen veel geld opleveren. Een tijdrovend werkje maar zeker de moeite waard.

Wat zijn jouw ultieme bespaartips?

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

9

Le Pianacce

Familie Kramer, 21 november 2016

Goede sfeer

Ligging, accommodatie, faciliteiten en sfeer zijn gewoon heel goed. Tips in de omgeving zijn de dorpjes, de natuur, de wijn- en olijfgaarden en het strand.

Bezocht Le Pianacce in juni 2016 met partner.

Bestemming bekijken

Toscana.nl