Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Een paar tips voor het maken van een roadtrip door Toscane!

De zomer komt eraan! Tijd om alvast te gaan bedenken wat je wilt gaan doen deze zomervakantie. Een paar weken heerlijk genieten aan het strand? Of er op uit gaan in de bergen? Als je avontuurlijk bent kan een roadtrip een leuke optie zijn dit jaar. Tijdens zo’n reis zul je het ultieme gevoel van vrijheid beleven. Je kunt gaan en staan waar je wilt! Om ervoor te zorgen dat de roadtrip vlekkeloos verloopt hebben we een paar handige tips voor je op een rijtje gezet! Lees je even mee?

Maak een globale planning 

Het is allereerst belangrijk om te overleggen met medereizigers wat voor een soort roadtrip het gaat worden. Voordat je je spullen pakt en vertrekt is het handig om vooraf af te stemmen met de medereizigers wat het idee van de vakantie is. Zoek je de spanning op door vooraf eigenlijk vrijwel niets te plannen? Zo zul je niet weten waar je terecht komt en waar je zult gaan slapen. Voor sommige reizigers is dit een hele toffe en avontuurlijke ervaring. Andere reizigers vinden deze onzekerheid juist erg lastig. Plan je de hele roadtrip grondig voordat je vertrekt? Zorg ervoor dat je op een lijn ligt als het gaat om de verwachting van de vakantie. Ga in gesprek en probeer een goede middenweg te vinden. Zo beleven jullie een fijne vakantie met zijn allen.

Foto van Jess Bailey via Unsplash

Ga langs de garage

Voordat je vertrekt is het van belang dat je de auto nog even laat checken door een professional. Dit kan ervoor zorgen dat je onverwachts met een lichtje op je dashboard komt te staan. Dat willen we niet hebben natuurlijk! In sommige landen wordt er streng gecontroleerd op de banden, laat ook meteen je zomerbanden wisselen als dit nodig is. Toch ben je er ook na zo’n check niet van verzekerd dat er onderweg niets kapot gaat. Daarom is het altijd handig om goed voorbereid te zijn op onverwachte situaties. Neem een paar handige tools mee op vakantie waarmee je zou kunnen sleutelen en bijvoorbeeld een jerrycan met benzine zodat je nooit zonder brandstof komt te staan. Nog een tip: neem voor de zekerheid een nieuwe band mee. Daarnaast is het ook erg handig om naar een goede verzekering te kijken die ook voldoende dekt in het buitenland. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je langs de weg komt te staan en een gigantische rekening krijgt.

Foto van Tabea Schimpf via Unsplash

Ga jij op roadtrip deze zomer in Toscane?

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

8

Pappasole

Familie Jansema, 28 mei 2019

Perfect gelegen!

Ervaring

Het is een hele nette schone camping. De ligging dichtbijj het strand is uitstekend. Het zwembad is heel schoon een het water is goed van temperatuur.

Tips in de omgeving

Eigenlijk heel Veel als je van een beetje cultuur snuiven houd. Leuk plaatsen om te bezoeken zijn: Volterra, Bolgheri, Suvereto, San Gimignano, campiglia Marittima, Massa Marittima en natuurlijk Siena, Pisa en Florence. Als je tussendoor weggetjes neemt naar Volterra bijvoorbeeld, dan zie je het prachtige landschap van Toscane. Een ijsje eten bij Dondoli in San Gimignano is een must. Het lekkerste ijs van de wereld!

Bezocht Pappasole in september 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Toscana.nl