Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Leesplezier met deze boeken over Toscane

Dat ik een enorme liefde voor Toscane heb, hoef ik jullie natuurlijk niet meer te vertellen. Vanaf mijn eerste bezoek was ik direct verliefd. Ik kan me nog goed herinneren dat voordat ik voor het eerst Toscane bezocht, ik het internet afstruinde op zoek naar boeken over deze Italiaanse regio. Ik vind het namelijk altijd onwijs leuk om mezelf in te lezen over een bestemming voordat ik daarnaartoe reis. Zo ben ik altijd op de hoogte van de leukste must sees en to do’s. Daarom geef ik jullie in dit artikel mijn top vijf van boeken over Toscane. Op deze manier kunnen jullie alvast inspiratie opdoen voor een volgende vakantie of gewoon even lekker wegdromen. Lees je mee?

1. Bella Toscane

Schrijfster Frances Mayes is dolgelukkig sinds ze haar eigen huis heeft op het platteland van Toscane, waar ze zich vol overgave stort op het maken van wijn en waar ze druk aan het tuinieren is. In Bella Toscane schrijft Frances Mayes vol passie over deze regio en zet ze op papier hoe ze la dolce vita beleeft vanuit haar eigen ervaring. Verder komen in het boek verschillende avonturen aan bod, worden kasteelstadjes en vissersdorpjes verkend en geeft ze recepten uit de Toscaanse keuken weg. Kortom: een boek dat je echt niet mag overslaan.

Boeken over Toscane - toscana.nl

Foto van MonicaG60 via Pixabay

2. Capitool reisgids Florence & Toscane

Een reisgids mag niet ontbreken voor en tijdens je vakantie. In de Capitool reisgids Florence & Toscane staan allerlei handige tips zodat je de regio van A tot Z leert kennen. Bovendien is de gids handzaam waardoor je hem makkelijk mee kunt nemen op reis.

3. 101 mooiste plekken van Italië

Hoewel dit boek niet alleen over Toscane gaat, is het zeker noemenswaardig voor iedereen die een affectie heeft voor Italië. Dat  Italië geliefd is blijkt wel uit de drukbezochte pleinen, populaire kerken en gezellige bars. In het boek over de 101 mooiste plekken van Italië komen onder andere Venetië, Rome en Toscane aan bod. Hieruit blijkt maar weer dat elke plek zijn eigen charmes en unieke geheimen heeft. Ga mee op reis door het land van de pasta, limoncello en getalenteerde kunstenaars.

Boeken over Toscane - toscana.nl

Foto van Rudimaes via Pixabay

4. De duizend tinten van Toscane

Toscane barst van de historie en dat zie je terug in de vele musea en middeleeuwse stadjes. In het boek De duizend tinten van Toscane wordt deze regio op een bijzondere manier beschreven door Italië-kenner Saskia Balmaekers. De vele kleuren vormden de inspiratiebron voor dit boek. Het is lastig om je niet te laten verleiden door Toscane met dit boek vol unieke verhalen, recepten en interessante feitjes.

5. Toscane

Hester van Delden laat je in Toscane de schoonheid zien van het Toscaanse landschap. Dankzij de glooiende heuvels van de Val d’Orcia, boomgaarden vol olijven en de uitgestrekte wijnranken word je direct verliefd. Ook komen steden zoals Pisa, Florence en Siena aan bod. Naast steden die barsten van de historische hoogtepunten ontdek je ook de minder bekende steden, stranden en plekken waar je even helemaal tot rust kunt komen. Tussendoor passeren ook grappige anekdotes en legenden de revue.

Boeken over Toscane - toscana.nl

Foto van Pexels via Pixabay

Dit was mijn top vijf van boeken over Toscane. Welke van de boeken over Toscane ben jij van plan om aan te schaffen?

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

8

Pappasole

Familie Jansema, 28 mei 2019

Perfect gelegen!

Ervaring

Het is een hele nette schone camping. De ligging dichtbijj het strand is uitstekend. Het zwembad is heel schoon een het water is goed van temperatuur.

Tips in de omgeving

Eigenlijk heel Veel als je van een beetje cultuur snuiven houd. Leuk plaatsen om te bezoeken zijn: Volterra, Bolgheri, Suvereto, San Gimignano, campiglia Marittima, Massa Marittima en natuurlijk Siena, Pisa en Florence. Als je tussendoor weggetjes neemt naar Volterra bijvoorbeeld, dan zie je het prachtige landschap van Toscane. Een ijsje eten bij Dondoli in San Gimignano is een must. Het lekkerste ijs van de wereld!

Bezocht Pappasole in september 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Toscana.nl