Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De natuurparken van Toscane

Eén van de meest populaire vakantiegebieden van Nederlanders en favoriet onder allerlei soorten vakantiegangers. Families met kinderen, ouderen, jonge stellen en noem maar op.. Toscane heeft zoveel te bieden, op gebied van cultuur en geschiedenis, maar zeker ook op het gebied van natuur. Want wist je dat er meerdere natuurparken in Toscane zijn? Naar mijn mening is Toscane één groot natuurpark, de omgeving is er zo mooi. Maar er zijn een aantal plekjes die je beslist moet bezoeken, waar je echt stil wordt van de pracht van de natuur. Daarom vertel ik je in blog graag meer over mijn top natuurparken van Toscane, lees dus snel mee!

Maremma

Ongerepte natuur en relatief weinig toerisme? Dat is voor mij het teken van een top natuurpark! En de Maremmastreek is daar een goed voorbeeld van. Urenlang hiken door het heuvelachtige gebied of langs de kust? Dan kan allemaal in deze streek. De rotsachtige kust biedt de perfecte mogelijkheid om te klimmen en de mooiste baaitjes te ontdekken. Fantastische plekken om te genieten van een heerlijke picknick!

Toscaanse Archipel

Ook al ligt het net voor de kust, dit natuurpark kan ik niet voorbij laten gaan. Het Parco Nazionale dell’Arcipelago Toscano met 7 eilanden, waarvan de meesten alleen Elba kennen, is het geen klein natuurpark en je begrijpt vast dat deze eilanden onweerstaanbaar zijn. Rotsen, klotsende golven en heuvelachtig gebied; dat moet een plaatje zijn. Je kunt ze met een ferry bezoeken vanaf het vaste land.

Toscaanse Archipel

Dit waren mijn top natuurparken van Toscane, heb jij nog een aanvulling? Laat het ons weten via social media!

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Toscana.nl