Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Restaurantjes in Lucca

Van heerlijke wijnkaarten tot prachtige binnentuinen

Lucca, één van de rijkste steden van Noord-Italie met veel invloeden uit de Romeinse tijd. Je zult het misschien kennen van de historische bezienswaardigheden en monumenten uit de boeken van Dan Brown. Al met al is Lucca een belangrijke stad voor Toscane en heeft het ook nog eens lekkere restaurantjes. In deze blog licht ik 3 restaurantjes in Lucca uit. 

Canuleia Trattoria

Een heerlijk Italiaans/Mediterraans restaurant dat ook geschikt is voor mensen met een allergie voor gluten. Je proeft de versheid van de ingrediënten terug in de maaltijden. Als je bij Canuleia Trattoria gaat eten, zorg dat voor een tafeltje op het terras. Ze hebben namelijk een prachtige eettuin waar je gezellig de hele avond kunt blijven zitten. Ze hebben een uitstekende wijnkaart en bieden een goede prijs-kwaliteit verhouding. 

schermafbeelding-2016-11-25-om-16-09-09

Allosteria

Dit restaurant in Lucca heeft een Italiaanse kaart met Franse invloeden. De service is heel goed, ze spreken Engels en ze schenken veel aandacht aan de gerechten en de uitleg hiervan. Voor een keer niet de standaard pizza of pasta is Allosteria zeker aan te raden! Reserveer wel even van te voren, want dit restaurant is erg geliefd onder de lokale bewoners en toeristen die bekend zijn in de regio.

schermafbeelding-2016-11-25-om-16-06-53 

Ristorante Botton d’Oro

Ook dit is één van de restaurantjes in Lucca met een goede lunch-, diner- en wijnkaart. Ristorante Botton d’Oro bekend onder de lokale bevolkingen, wat de kwaliteit van dit restaurant al aangeeft. Het pand is al ene plaatje op zich. Het heeft een huiselijke, Italiaanse sfeer en een fantastische tuin met mooi uitzicht.

 schermafbeelding-2016-11-25-om-16-01-57

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Toscana.nl