Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Elba

Een fantastisch eiland met een eigen cultuur

Elba is na Sardinië en Sicilië het grootste eiland van Italië en het hoort bij de regio Toscane. Vanuit de haven van Piombino vaar je het bloemige eiland tegemoet. Hoewel er Toscaans wordt gekookt, doet het eiland verder weinig Toscaans aan. Elba heeft zo haar eigen cultuur en uitstraling. Een vakantie naar dit eiland is perfect voor natuur- en strandliefhebbers. Je komt er echt tot rust, geen chaos en drukte van grote steden.

Napoleon

Waar iedereen Elba natuurlijk van kent, is Napoleon. De beste man zat er 10 maanden lang in ballingschap, waarna hij is ontsnapt. Toch heeft hij in die korte tijd een groot verschil gemaakt op het eiland. Hij kon niet stil zitten, dus begon hij aan een reorganisatie. Steden en dorpen werden beter bereikbaar, waardoor de economie een enorme boost kreeg. Vergeet vooral zijn voormalige paleis en zomerresidentie niet te bezoeken. Het paleis staat in de hoofdstad Portoferraio en het zomerpaleis staat meer in het binnenland, in San Martino.

Portoferraio

De hoofdstad van Elba is ook de enige ‘grote’ stad op het eiland. Het heeft zo’n 12.000 inwoners en is de ingang van het eiland. Velen reizen daarna door naar een vakantiehuisje elders op het eiland, maar Portoferraio zelf biedt ook een uitstekende uitvalsbasis voor je vakantie. Het heeft een grote haven, uitgestrekte zandstranden en je vindt er vele restaurantjes waar je heerlijk kunt eten.

Het eiland is dus perfect voor de natuur- en strandliefhebber, grote steden moet je er niet verwachten. Dorpjes die vanwege hun ligging wel leuk zijn om te bezoeken, zijn Capoliveri en Marciana. Capoliveri ligt hoog op een berg en je hebt er fantastische uitzichten. Marciana ligt dan weer tussen de hoge bergen, waardoor je ook een indrukwekkend panorama hebt. Verder kunnen de water- en bergsporters ook goed terecht op het Elba. Van klimmen tot paragliden tot duiken, er is van alles te doen!

Toscana.nl