Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Culinair Florence

Florence, ik raak er maar niet over uitgepraat! De romantische Ponte Vecchio, het enorme Palazzo Pitti met de Boboli tuinen, de indrukwekkende Uffizi vol kunst. Er is zoveel te zien! Maar behalve alle bekende en minder bekende musea, kun je er ook lekker eten. Van een heerlijke focaccia tot een gelato tussendoor en ’s avonds natuurlijk een aperitivo, gevolgd door een lekker diner. Ik geef een aantal tips over Culinair Florence.

All’antico Vinaio

Als je wel eens in Florence bent geweest, heb je het misschien wel gezien. De enorme rij voor een broodje van All’antico Vinaio! Het is een kleine, maar ontzettend populaire broodjeszaak, geliefd onder locals en toeristen. De succesformule bestaat uit traditioneel gebakken focaccia, belegd met een kaas- en/of vleessoort naar keuze. Let wel op met wat je vraagt, want hier krijg je alleen een broodje volgens de Toscaanse regels. Vraag je om pesto, dan wordt je een beetje boos aangekeken en vertellen ze je dat je daarvoor maar naar de regio Ligurië gaat, waar de pesto vandaan komt. Ook 2 soorten vlees vragen is uit den boze, want dat hoort niet!

panino

Foto via Pixabay

Via dei Neri, 76R, Florence

Gelateria Vivoli

Het kan natuurlijk niet missen als je in Italië bent: een heerlijke, romige gelato. Voor een lekker hoorntje of bakje gevuld met ijs ga je naar Gelateria Vivoli. Hier is het ijs huisgemaakt en worden de bakjes en hoorntjes rijkelijk gevuld met klassieke of juist vernieuwende smaken. Hmmm…

gelato

Foto via Pixabay

Via dell’Isola delle Stinche, 7r, Florence

Piazza Santo Spirito

Voor een heerlijke aperitivo moet je op het Santo Spirito plein zijn. Op bijna elk terras waar je tegen de avond plaatsneemt voor een drankje, krijg je daar een borrelplank bij. Die is vaak rijkelijk gevuld en je betaalt er niet extra voor. Zien ze dat het op is? Dan krijg je vaak zelfs ook nog een nieuwe! Dit is een gewoonte in veel grote steden in Italië, om de vrije avond of het weekend relaxt te beginnen. Men doet dan even een drankje met wat kleine hapjes, om pas later op de avond te gaan eten.

Kom dus niet op een Nederlandse tijd aanzetten, want pas rond 18:30/19:00 is het voor de Italianen tijd om te aperitieven. Hoe laat ze dan eten? Rond een uurtje of 20:00, maar ook om 22:00 kun je vaak nog aanschuiven in een restaurant.

aperitivo

Foto: John Canelis via Unsplash

Il Santo Bevitore

Vlakbij het Piazza Santo Spirito kun je heerlijk dineren bij Il Santo Bevitore, oftewel ‘De Heilige Drinker’. Hier laat je je avondmaal natuurlijk gepaard gaan met een lekker glaasje wijn. Op het menu staan klassieke Italiaanse gerechten. Denk aan een heerlijke gevulde soep, een plank met kaas- en vleeswaren, gnocchi, risotto, ravioli, tagliatelle en met kunde bereide vis en vleesgerechten. Vergeet natuurlijk niet de tiramisù of een andere lekkere Dolce achteraf.

Via di Santo Spirito, 64, Florence

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Toscana.nl