Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Een dagje in Siena

De meest fotogenieke stad van Toscane en wellicht ook wel de mooiste: Siena. Je mag Italië niet verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan deze indrukwekkende en bruisende stad vol met geschiedenis. Benieuwd naar de to do’s tijdens een dagje in Siena? Lees dan zeker even mee!

Kijk je ogen uit op Piazza del Campo

Zeg je Siena, dan zeg je Piazza del Campo. Dit stadsplein uit de veertiende eeuw staat bekend om zijn schelpachtige vorm en bestrating. Op het plein vind je de Gaia fontein. De naam van deze fontein verwijst naar vreugde, omdat het vroeger water naar de stad bracht. Kom je op 2 juli of 16 augustus in Siena, dan ben je getuigen van de jaarlijkse paardenraces die gehouden worden op het plein. Vanaf Piazza del Campo wandel je zo een van de gezellige straatjes in die Siena rijk is.

Piazza del Campo - Toscana.nl

Foto via Pixabay

Bewonder kunst in Palazzo Pubblico

Vanaf het Piazza del Campo loop je tegen het Palazzo Pubblico aan. Vroeger werd vanaf hier de regio bestuurd. Tegenwoordig dient het als stadhuis en museum. In het museum, genaamd Museo Civico, bewonder je allerlei kunstwerken. Geliefd is het museum zeker; het is het populairste museum van de stad. Zodra je hier binnen stapt, snap je gelijk waarom het zo populair is.

Beleef Siena vanaf de Torre del Mangia

Naast Palazzo Pubblico vind je de klokkentoren Torre del Mangia. Deze toren werd tussen 1338 en 1348 gebouwd door de broers Rinaldo. Sportievelingen kunnen deze toren beklimmen. Niet bepaald eenvoudig door de steile en smalle weg naar boven, maar zeker de moeite waard. Vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over de stad en de groene omgeving.

Torre del Mangia - Toscana.nl

Foto via Unsplash

Karakteristiek Duomo di Siena

Duomo di Siena is de bekende zwart-wit gestreepte kathedraal van Siena en moet je gezien hebben tijdens je bezoek aan de stad. Binnen in de kathedraal aanschouw je de prachtige marmeren vloer waarop verhalen uit de bijbel op staan uitgebeeld. Als je de vloer wilt zien, zorg dan dat je je bezoek plant tussen augustus en oktober. Dan heb je namelijk de meeste kans om de vloer onafgedekt te zien. Neem ook nog een kijkje in de Libreria Piccolomini. In deze bibliotheek vind je een grote verzameling aan boeken. Zeker de moeite waard tijdens een dagje in Siena!

Duomo di Siena

Foto via Unsplash

Ben jij al enthousiast geworden om een bezoek te brengen aan deze stad? Bekijk dan hier accommodaties in de buurt van deze stad.  

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Gerelateerde bestemmingen

Podere Oliveta

San Gimignano, In het binnenland

  • Kleinschalig
  • Groot zwembad
  • Midden in Toscane

Een rustige vakantiebestemming met zwembad. Ideale uitvalsbasis om de hele regio te ontdekken. Vlakbij het gezellige Sam Gimignano.

Blog categorieën

Pagina delen

9

Residence La Crosticcia

Familie van Tuyl, 21 november 2016

Proef de lokale wijnen en olie!

Gastvrije ontvangst. Schoon. Zwembad voor de deur. Groente uit de tuin vrij te gebruiken. Het perceel is omheind en voorzien van een poort op afstandbediening. Tevens wordt de eigen wijn, olie en honing verkocht. Tips in de omgeving zijn Castiglion en Fiorentino.

Bezocht Residence La Crosticcia in augustus 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Toscana.nl