Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Op naar de zomer in Italiaanse stijl

Buiten wordt het steeds warmer, de lente is in volle gang. De aanloop naar de zomer is begonnen en dat betekent genieten van het zonnetje op een terras, steeds meer blote benen spotten en ijsjes eten! Alles heeft net wat meer kleur. Of jij jezelf deze lente of zomer nu gelukkig mag prijzen met een reisje naar Toscane of niet, je kunt deze heerlijke periode in ieder geval in Italiaanse stijl doorbrengen met de volgende tips.

Hapjes en drankjes

Op een terras zitten is heerlijk, maar het is ook fijn om van een drankje te genieten in je eigen tuin of op je balkon. Leer daarom hoe je het iconische drankje Aperol Spritz maakt:

  • Groot (wijn)glas half gevuld met ijsblokjes
  • 75 ml Prosecco
  • 50 ml Aperol likeur
  • 25 ml Bruiswater
  • Een schijfje sinaasappel

Meestal wordt 3 delen prosecco, 2 delen Aperol en 1 deel bruiswater aangehouden, maar zoals met alle Italiaanse recepten verschillen de verhoudingen per regio en zelfs dorp. Vaak wordt het drankje ook gemaakt met evenveel prosecco als Aperol en een klein beetje bruiswater. Experimenteer dus vooral met wat je lekker vindt.

Als je dan ook nog in de delicatessenwinkel of in de supermarkt de lekkerste Italiaanse kaas- en vleeswaren haalt, kun je helemaal in Italiaanse stijl buiten genieten!

aperol

Foto: 5443882 via Pixabay

Kleding

Kleed je deze lente en zomer helemaal in Italiaanse stijl! Bijvoorbeeld door een zomers overhemd, t-shirt of polo aan te schaffen. Let wel, de Italianen zul je niet zo snel met een korte broek naar buiten zien komen. Dan moet het echt al wel hartje zomer zijn. En dan nog lopen ze soms in lange broeken rond. Wij vinden dat nogal gek, terwijl zij de Nederlanders met hun korte broeken maar gek vinden…

overhemd

Foto via Italian Style

polo

Foto via Italian Style

t-shirt

Foto via Italian Style

Ook handig voor je vakantie zijn stijlvolle zwembroeken en slippers en een zonnebril. Zo lig je helemaal in stijl op het strand of aan het zwembad.

zwembroek

Foto via Italian Style

slippers

Foto via Italian Style

Ciao Bella

Leer een woordje Italiaans! Zo maak je indruk in Nederland én Italië. Want al is het niet helemaal perfect uitgesproken, Italianen vinden het hartstikke leuk als je hun taal probeert te spreken en zullen je erom prijzen.

Dit zijn handige zinnetjes voor op vakantie:

Buongiorno

– Goedemorgen / Goedendag

Mi chiamo …

– Ik heet …

Vorrei un cafè (americano)

– Ik zou graag een koffie willen (een koffie is in Italië standaard een espresso, wil je een Nederlands bakkie, dan kun je om een cafè americano vragen. Italianen noemen dit Amerikaanse koffie!)

Per me un bicchiere di vino rosso della casa, per favore

– Voor mij een glas rode huiswijn, alsjeblieft

Dove si trova il supermercato / la spiaggia?

– Waar is de supermarkt / het strand?

Grazie mille

– Heel erg bedankt

italiaans

Heb jij nog andere leuke tips om in Italiaanse stijl de zomer tegemoet te gaan? Laat het ons weten!

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Toscana.nl