Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Zo bereid je je vlucht naar Toscane goed voor

Met het vliegtuig reizen kan erg fijn zijn. Je bent snel op je bestemming en hoeft je niet urenlang te concentreren op de weg, maar kunt iets leuks doen tijdens je reis. Toch komt er wat extra voorbereiding bij kijken om ervoor te zorgen dat je vakantie goed van start gaat. Ik geef je een aantal tips om je vlucht naar Toscane goed voor te bereiden.

Tips voor tijdens het inpakken

Je vakantie begint eigenlijk al bij het inpakken. De voorpret van wat je in Toscane gaat doen en welke leuke outfits je meeneemt. Het beantwoorden van vragen als: in welke bikini en met welk boek je straks aan het strand ligt. De eerste tip ligt natuurlijk voor de hand, maar zorg dat je met al die leuke outfits niet over je aantal kilo’s heen gaat. Het is ook slim om zelfs een aantal kilo’s niet te gebruiken en ruimte in je koffer te laten, zodat je weer mooie Toscaanse spullen mee terug kunt nemen! Zorg er ook zeker voor dat je koffer en/of handbagage voldoet aan de eisen voor de afmetingen. Het zou zonde zijn als je je goed voorbereide bagage achter moet laten op het vliegveld.

Toscaanse kust - vlucht naar Toscane

Foto: Kolibri5 via Pixabay

Naast voldoende kleding is het ook belangrijk om aan een aantal dingen te denken die je tijdens je vlucht kunt gebruiken in je handbagage. Als je snel last krijgt van je oren is het aan te raden kauwgom mee te nemen, om de druk wat te verlichten. Ben je al helemaal zomers gekleed? Neem dan toch maar een vest mee voor in het vliegtuig, want de temperatuur is hier vaak een stuk lager. Zorg ook voor een goed boek of een leuke film om de tijd door te brengen. Wie graag nog wat rust neemt tijdens de vlucht, kan het beste oordoppen en een opblaasbaar nekkussen meenemen. Dat neemt niet veel ruimte in en ligt toch net wat lekkerder!

vlucht naar Toscane - inpakken

Foto: Aneta Lūsiņa via Unsplash

Wat te doen bij vertraging

Het is niet prettig, maar het kan altijd gebeuren: je vlucht is vertraagd. Gelukkig ben jij hier helemaal op voorbereid en heb je genoeg werk, boeken of films meegenomen om de extra tijd van je reis ook door te komen.

Boeken - vlucht naar Toscane

Foto: Thought Catalog via Unsplash

Het is ook handig om in zo’n situatie de contactgegevens van je bestemming bij je te hebben. Zo kun je bij ernstige vertraging laten weten dat je pas later aankomt. Denk er ook aan de oplader voor je telefoon in je handbagage te doen, zodat je niet met een lege telefoon zit in deze situatie.

Vertraging oplopen is erg vervelend. Wist je dat je bij meer dan 3 uur vertraging recht hebt op compensatie? Het is echter niet altijd makkelijk om die zelf te claimen. Airhelp helpt met juridische experts om de schadeclaim voor je af te handelen.

Vervoer bij aankomst

Ook het vervoer bij aankomst in Toscane is iets dat je beter thuis al kunt voorbereiden. Zo kom je ter plekke niet voor verrassingen te staan. Het is vaak goedkoper om een huurauto van tevoren al vast te leggen. Bovendien ligt alles dan al voor je klaar als je aankomt, en hoef je niet onnodig lang te wachten.

Vervoer taxi - vlucht naar Toscane

Foto: Peter Kasprzyk via Unsplash

Heb je alleen een transfer naar je vakantiebestemming nodig? Sommige hotels, agriturismo’s en campings bieden dit aan. Maak van tevoren duidelijke afspraken over het tijdstip dat je wordt opgehaald, en zorg voor een contactpersoon voor het geval dat je vlucht vertraging heeft. Ook is het mogelijk een taxi vanaf het vliegveld te regelen voor je transfer. Ook hiervoor geldt dat je vaak duurder uit bent als je dit op het moment zelf regelt. Bovendien kun je recensies over het taxibedrijf checken als je het van tevoren regelt. Zorg ook dat je weet of je contant moet betalen, met creditcard of een pinpas. Dit scheelt je een hoop zorgen op het vliegveld zelf!

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Toscana.nl