Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Toscane verkennen doe je aan de hand van deze tips!

Van alle regio’s in Italië is Toscane ongetwijfeld onze favoriet. Dit komt met name door de veelzijdigheid van de regio. Ben je een cultuurliefhebber? Dan kom je in Toscane prima aan je trekken. Maar ook als je een liefhebber van het strand of een actieve vakantie bent kun je hier uitstekend terecht. Een geweldige regio dus om op vakantie te gaan! Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om in een luxe hotel in een grote stad te vertoeven, maar zo zul je nooit het ‘echte’ Toscane verkennen. Benieuwd hoe je dit wel kunt doen? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je er namelijk meer over!

Italië, Toscane, Vakantie, Reizen, Dorp, Herenhuizen
Foto van DagnyWalter via Pixabay

Auto huren

Als je op vakantie naar Toscane gaat, dan mag een huurauto niet ontbreken. Een huurauto geeft je namelijk de mogelijkheid om vrij door de regio te reizen, zonder afhankelijk te zijn van het openbare vervoer of taxi’s. Je hoeft je overigens geen zorgen te maken over de kwaliteit van het wegennet of het verkeer in Toscane. De wegen in deze regio zijn hartstikke goed en het verkeer is relatief rustig. Het grootste verschil tussen het verkeer in Nederland en het verkeer in Toscane zit hem misschien wel in de tolwegen en de milieuzones. De regio zit namelijk vol met tolwegen en milieuzones. We raden het je aan om deze locaties en zones voorafgaand aan je vakantie goed in kaart te brengen. Zo kom je tijdens je vakantie niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Overnachten in een agriturismo

De plek waar jij overnacht is van grote invloed op de manier waarop jij Toscane zult ontdekken. Overnacht jij bijvoorbeeld in een hotel in de binnenstad? Dan zul je met name de stad zien en vrij weinig van het binnenland. Als je hier wel naar op zoek bent, dan kun je beter kiezen voor een Agriturismo Toscane. Dit is een vrijstaande woning in de provincie Toscane die zich wat verder weg van het massale toerisme bevindt. Het feit dat de agriturismo’s wat verder uit de stad en wat meer in het binnenland zitten, betekent overigens niet dat je hier niet in luxe kunt vertoeven. Indien je hiernaar op zoek bent kun je bijvoorbeeld voor een agriturismo met zwembad kiezen!

Landschap, Natuur, Landelijk Huis, Oogst, Bomen, Schat
Foto van JosepMonter via Pixabay

Ga jij ook Toscane verkennen? Met deze tips wordt dat hoe dan ook een succes.

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

10

Podere Ca’ di Maestro

Familie Witkamp, 28 mei 2019

Een paradijs!

Ervaring

Het is een heerlijk paradijs met een prachtige tuin, sfeervolle appartementen, fijn zwembad en liefdevolle eigenaren die alles voor je doen.

Tips in de omgeving

Cortona, zwemparadijs Tavernelle, Castiliagno del Lago

Bezocht Podere Ca’ di Maestro in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Toscana.nl