Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Waarom mountainbiken in Chianti onvergetelijk is

Dat Toscane vele mooie steden heeft is inmiddels bekend. Toscane kenmerkt zich echter ook door haar prachtige glooiende landschappen met weidse uitzichten. Dit maakt dat Toscane uitermate geschikt is om te ontdekken met de fiets. Wil jij weten waarom? Lees dan dit blog.

mountainbiken in Chianti

De schilderachtige Chianti-streek

Dit uitgestrekte gebied, gelegen tussen Florence en Siena, kenmerkt zich door het kabbelende landschap met diverse wijn- en olijfvelden. Tussen deze velden in staan vaak karakteristieke  wijnhuizen. Wanneer je dit gebied doorkruist, kom je door nostalgische middeleeuwse dorpjes. Het is dan natuurlijk leuk om eens te stoppen en in een lokaal eettentje wat te eten en drinken en een praatje te maken. Als je inmiddels weer opgeladen bent, kun je je weg vervolgen door het schilderachtige landschap. Dit fotogenieke landschap levert natuurlijk prachtige plaatjes en herinneringen op.

mountainbiken in Chianti

Voor echte sportievelingen!

Voor de sportievelingen onder ons is het een goed idee om deze streek op de fiets te ontdekken. Hou er wel rekening mee dat je ook de heuvel op moet klimmen met de fiets, dus begin goed voorbereid aan je tocht. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een e-mountainbike om de zwaarte van de tocht iets te verlichten. De uitzichten zullen een hoop goed maken wanneer je eenmaal de heuveltop bereikt hebt. Als je moe bent van al dat trappen is het natuurlijk een goed idee om de fiets eventjes te stallen en een bezoek te brengen aan een van de vele wijnhuizen. De bewoners zullen je ongetwijfeld een warm welkom geven en een uitgebreide rondleiding geven door de wijnkelders. Vergeet na alle verkregen informatie vooral niet wat Chianti wijn te proeven.

Dat het ontdekken van de prachtige uitgestrekte Chianti streek in Toscane een waar avontuur is moge duidelijk zijn. Zorg dan ook voor een goede voorbereiding, schiet wat mooie plaatjes, drink wat heerlijke rode Chianti wijn en vergeet vooral niet te genieten!

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Toscana.nl