Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Winter in Toscane: lees hier vier tips!

Toscane, naar mijn mening is dit gebied prachtig in ieder seizoen. Waar je in de zomer geniet van het heerlijke weer en het glooiende groene landschap heeft de regio nog zo veel meer te bieden gedurende de winter! In de winter zie je deze prachtige regio van een hele andere kant. Benieuwd naar de vier tips voor een heerlijke winter in Toscane? Lees dan met me mee!

1. Genieten van rust en ruimte

De zomer in Toscane is natuurlijk prachtig, maar dit seizoen is ook een seizoen vol toeristen. Bij een bezoek aan Toscane in de winter geniet je van je welverdiende rust en de bijbehorende ruimte. Geen ellenlange rijen bij jouw favoriete musea en geen gedrang in winkels. Een bijkomend voordeel is dat de musea zowel in de zomer als in de winter prachtig zijn. Een pluspunt in de winter is dat je in alle rust jouw favoriete kunstwerken kunt bekijken. Verder zijn de welbekende toeristische trekpleisters minder druk dan in het bruisende zomerseizoen. Zo maak je jouw leunende foto tegen de toren van Pisa zonder de grote mensenmassa’s eromheen. Daarbij maak je kennis met het originele Toscane. Niet het Toscane waarbij de toerist centraal staat, maar de mensen die er wonen. Ga een gesprek aan met een lokale bewoner om nog meer te weten te komen over dit schitterende gebied!

Firenze

Foto van Mark Tegethoff via Unsplash

2. Skiën!

Ja je leest het goed! Ook in dit gedeelte van Italië heb je de mogelijkheid je ski’s onder te binden! Ongeveer anderhalf uur buiten Florence vind je de hellingen van Abetone. Ideaal voor een dagje uit in de winter met het gehele gezin! Het ski-gebied van Abetone is maar liefst 50 kilometer aan skipistes rijk, inclusief een zwarte piste! Is skiën toch niet helemaal jouw ding? Ook daar is aan gedacht. Je boekt hier bijvoorbeeld ook ritjes met een sneeuwscooter of je maakt een wandeling door de sneeuw!

Skiing

Foto van Petr Sevcovic via Unsplash

3. Shoppen, shoppen en nog eens shoppen

Een fervent Italië-bezoeker herkent het bord ‘Saldi’ natuurlijk op kilometers afstand. Zeker wij als Nederlanders zijn dol op korting. Laat dit seizoen nu net perfect zijn voor de koopjesliefhebbers! In Italië is dit namelijk het moment om in te kopen. Kleding, elektronica en andere spullen krijgen een kortingssticker erop. Zowel kleine winkels als grote outlets doen mee aan de kortingsacties. Dus portemonnee klaar, shoppen maar!

Sale sign

Foto van Claudio Schwarz via Unsplash

4. Ontspannen in warmwaterbronnen

De laatste tip, en mijn persoonlijke favoriet is het bezoeken van warmwaterbronnen! Na een actieve dag is er niets lekkerder dan even goed ontspannen. Voor zo’n warmwaterbron is het niet nodig de gehele regio af te zoeken. Zowel in het zuiden als in het noorden van Toscane vind je deze bronnen. Heerlijk om even goed tot rust te komen en relaxed terug te keren van vakantie.

hot springs

Foto van Steppinstars via Pixabay

Met de bovenstaande tips weet jij wat je kunt doen gedurende het winterseizoen in Toscane! Wat zou jij willen doen? 

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

10

Glamping Resort Orlando in Chianti

Irani, 26 juni 2017

Orlando is een paradijsje!

Deze camping is voor iedereen echt leuk. Er is gedacht aan de kinderen met het animatieteam, maar ook voor de volwassenen is er genoeg te doen. Van wandelingen in de omgeving tot een wijnproeverij op een kasteel. De route naar de camping is prachtig, met scherpe bochten omhoog waar je een waanzinnig uitzicht over de omgeving hebt.

Bezocht Glamping Resort Orlando in Chianti in juni 2017 met vriendengroep.

Bestemming bekijken

Toscana.nl