Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

De beste pizzeria’s in Toscane

Als je op vakantie gaat naar Italië is er altijd één ding zeker. Je gaat pizza eten! Het maakt niet uit in welk deel van Italië je bent, pizza is een zekerheid. En terecht! Want wie vindt het knapperige deeg en de hoeveelheid kaas nou niet lekker? Mocht je binnenkort naar Toscane gaan en wilt weten waar de beste pizzeria’s in Toscane zijn, dan hebben wij hieronder een aanraders voor jou. Lees je mee?

De beste pizzeria's in Toscane
Foto van Mahyar Motebassem via Unsplash

GUStO al 129

GUStO al 129 is al jarenlang een begrip onder de toeristen die Pisa bezoeken. Ook wij zijn fan! Sterker nog, wij durven zelfs te beweren dat je hier de lekkerste pizza’s eet die je ooit in je hele leven hebt geproefd. Geen toeval dat deze pizzeria letterlijk en figuurlijk in de smaak valt, want op TripAdvisor zijn de recensies lovend. Niet alleen de toeristen komen steevast bij deze pizzatent in Pisa, maar ook de locals zijn dol op GUStO al 129. En zeg nu zelf: als de echte Italiaanse burgers van mening zijn dat je hier een uitstekende pizza voorgeschoteld krijgt, dan is de pizza echt fenomenaal goed. Het restaurant is niet zo heel groot, waardoor de knusheid bewaard blijft. Echter betekent dat wel dat op tijd moet reserveren. Zo is het restaurant na 18:30 standaard volgeboekt. Naast de goede pizza’s heeft het restaurant heeft ook een uitstekende ligging. Midden in de bruisende binnenstad van Pisa eet je hier onder een flinke portie sfeer.

De beste pizzeria's in Toscane
Foto van
Heidi Kaden via Unsplash

Pizza Man De Amicis

Een stukje verderop in Florence heb je Pizza Man De Amicis. Pizza Man De Amicis is zo succesvol dat het inmiddels in meerdere steden een pizzeria heeft geopend, maar de tent in Florence is toch echt de onbetwiste favoriet. De pizzeria onderscheidt zich, naast zijn overheerlijke smaak, vanwege de fantastische locatie en het buitengewoon vriendelijke personeel. Dat maakt dat pizza eten of afhalen hier een echte belevenis is. Zo net buiten de binnenstad van Florence eet je hier in een heel gezellige straat met veel historische gebouwen die Florence schreeuwen. De ingrediënten kun je je niet verser voorstellen en het is zelfs mogelijk om een glutenvrije pizza bestellen. Zeker het proberen waard!

De beste pizzeria's in Toscane
Foto van Quin Engle via Unsplash

Mistral Cafe

Het eiland Elba kennen we allemaal als heerlijke vakantiebestemming die onderdeel uitmaakt van de Toscaanse Archipel. Maar natuurlijk ook als de plek waartoe Napoleon verbannen werd! Als je het eiland echter ziet, dan had die Napoleon het zo slecht nog niet. Naast dat er tal van verschillende activiteiten te doen zijn, vind je er ook meer dan genoeg heerlijke restaurants om je buik vol te eten. De beste plek om pizza’s te eten op het eiland? Dat is toch echt Mistral Cafe. Het restaurant heeft lekkere pizza’s op een mooie locatie aan het strand. ’s Avonds de zonsondergang bekijken op het terras, terwijl je een super lekker pizza eet. Heerlijk toch?!

De beste pizzeria's in Toscane
Foto van Carissa Gan via Unsplash

Dit waren de beste pizzeria’s in Toscane. Welke ga jij bezoeken?

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

10

Podere Ca’ di Maestro

Familie Witkamp, 28 mei 2019

Een paradijs!

Ervaring

Het is een heerlijk paradijs met een prachtige tuin, sfeervolle appartementen, fijn zwembad en liefdevolle eigenaren die alles voor je doen.

Tips in de omgeving

Cortona, zwemparadijs Tavernelle, Castiliagno del Lago

Bezocht Podere Ca’ di Maestro in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Toscana.nl