Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Het beste ijs van heel Toscane

Wat is er nu lekkerder dan ijs in de warme Italiaanse zomer? Helemaal niks toch? Een bolletje pistache, limoen of amandel: je krijgt me niet gelukkiger dan met ijs. Omdat ik zelf dol ben op deze Italiaans delicatesse vertel ik je in dit blog waar je het beste ijs van heel Toscane kunt eten. Let goed op, want als je de volgende keer in Toscane bent moet je de echte Italiaanse gelato zeker proeven!

Gelateria Dondoli

Het beste ijs van Italië vind je in San Gimignano, dat in het hart van Toscane ligt. In dit sprookjesachtige en middeleeuwse dorp vind je naast al het culturele erfgoed ook de heerlijke ijssalon Gelateria Dondoli. Hier maakt de ijsmeester Sergio Dondoli ambachtelijk ijs! De ijssalon ligt aan het Piazza della Cisterna plein, vanaf waar je een paar hoge torens kunt zien. Dat klinkt nu misschien niet heel bijzonder, maar wat als ik je vertel dat het er 14 zijn? Dat is ook de reden dat het de middeleeuwse Manhattan wordt genoemd. Vroeger waren het er zelfs 72, maar die zijn lang geleden ingestort.

Het beste ijs van heel Toscane
Via Unsplash van Erwan Hesry

Maar even terug naar het ijs, want ook dat is bijzonder te noemen. Je verwent je smaakpapillen hier namelijk met de meest unieke smaken. Zo kun je hier onder andere kiezen uit de smaken rozemarijn, braam, lavendel en lokale wijn. Overigens hebben ze ook de klassieke smaken in hun assortiment. Ze hebben zelfs twee keer het Wereldkampioenschap IJsmakers gewonnen, dus ik denk dat dat wel genoeg zegt over hoe lekker het ijs is!

GROM

De trend van dit moment is zonder twijfel ijsketen GROM. Hot and happening GROM maakt biologisch ijs met elke maand weer een gloednieuwe smaak. Het ijs is zo lekker dat je niet eens doorhebt dat het biologisch ijs is! Op dit moment wordt het heerlijke goed verkocht in Florence, Siena en Viareggio. Maar ongetwijfeld zal het aantal plekken uitbreiden in de toekomst, want het is dé trend in Italië en de klanten vinden het fantastisch.

De’ Coltelli

Als we het hebben over Toscane, dan kan Pisa natuurlijk niet ontbreken met zijn De’ Coltelli. De’ Coltelli is een ijssalon dat bekend staat om zijn uitgebreide variatie aan smaken. Dus zeker voor de mensen die in Pisa zijn en naar de bezienswaardigheden gaan kijken is dit een goede tussenstop. Ben je klaar om iets nieuws te proberen? Of wil je juist voor de klassiekers gaan? Dat kan allemaal bij De’ Coltelli! Spijt van je keuze krijg je sowieso niet, want het ijs is er super lekker. Het is volledig aan jou!

Het beste ijs van heel Toscane
Via Unsplash van Jakob Owens

Dit waren onze tips voor het beste ijs van heel Toscane. Welke smaak zou jij het liefst willen proberen?

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

8

Villaggio Casa in Maremma

Familie Boon, 28 mei 2019

Gezellige park!

Ervaring

Gezellig schoon park, vriendelijk personeel. animatieteam zo enthousiast . Bedden opgemaakt bij aankomst met handdoeken. Na een week werden de bedden verschoond met nwe handdoeken. Gezellige muziek. Je kunt altijd in het zwembad!! Hoe relaxed! Geweldig park, niet te groot, geen drukte .

Tips in de omgeving

Een klein meertje met heel helder water waar je lekker met je handdoek gaat zitten en eventueel zwemmen. Een agriturismo waar je heel lekker KINT eten met gastvrij personeel. Massa Maritima gezellig dorpje met markt en leuk plein. Pisa ligt wat verder maar ook de moeite waard Scarlino leuke boulevard en stadje

Bezocht Villaggio Casa in Maremma in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Toscana.nl