Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Op vakantie naar de mooiste streek van Italië? Dit moet je gezien hebben!

Toscane is misschien wel het allermooiste stukje Italië. Cultuur, activiteiten en de natuur komen hier namelijk als geen ander samen. Zo zijn er diverse oude steden die bomvol staan met architectonische hoogtepunten, zijn er tal van prachtige wandelroutes en heeft Toscane ook nog eens een gigantisch strand aan de Middellandse Zee. Zoals je merkt heeft Toscane voor ieder wat wils. De stukjes Toscane die je gezien moet hebben zijn er dan ook eigenlijk teveel om op te noemen. Om toch een tipje van de sluier op te lichten vertellen we je in deze blog over twee stukjes Toscane die aan geen enkele reis mogen ontbreken! Ga je ook mee naar de mooiste streek van Italië?

De mooiste streek van Italië
Foto van DagnyWalter via Pixabay

Siena

Siena is misschien niet de eerste naam die in je opkomt als het gaat om bezienswaardigheden in de regio Toscane. Toch is dit een stad die niet aan jouw rondreis door Toscane mag ontbreken! Siena wordt namelijk in de volksmond wel omschreven als de meest fotogenieke stad van Italië en deze titel is alles behalve onterecht. In Siena vind je het Piazza del Campo, een schelpvormig plein dat het centrum van de stad karakter geeft. Dit plein is overigens niet het enige architectonische wonder dat in deze stad te vinden is. De stad is gevuld met eeuwenoude kerken, mooie torens en idyllische straatjes. Je kunt je hier dan ook zeker wel enkele dagen goed vermaken!

Florence

Waar Siena misschien wat onbekend in de oren klinkt is Florence een stad die bij iedereen een belletje zal doen rinkelen. Dit komt met name door de historie van de stad. Florence wordt namelijk ook wel gezien als ‘de bakermat van de renaissance. Dit uit zich niet alleen in onze geschiedenisboeken, maar ook zeker in de stad zelf! De stad staat dan ook bekend om haar adembenemende musea die vol hangen met kunst uit deze tijd. Voor kunst hoef je overigens niet per se naar het museum in Florence. Er staan door de stad verspreid namelijk ook tal van prachtige gebouwen zoals de Basilica di Santa Maria del Fiore en de wereldberoemde Ponte Vecchio brug. Het volledig bezoeken van Florence, en laat staan Toscane, is een klus die maar weinig mensen klaren. Je kunt daardoor beter kiezen voor een rondreis van bijvoorbeeld Riksja Italië. Zo weet je zeker dat je in ieder geval de mooiste stukken van de streek gezien hebt!

De mooiste streek van Italië
Foto van vrolanas via Pixabay

Staat een bezoek aan de mooiste streek van Italië al op jouw bucketlist?

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

10

Valle Gaia

Familie O'Brien, 28 mei 2019

Fantastische ligging

Ervaring

Erg fijne ligging met prima zwembad in een fantastische omgeving en perfecte uitvalsbasis naar omliggende steden. Tevens is er de sfeer gemoedelijk en is het niet een massa camping.

Tips in de omgeving

Vlak aan de kust en toch bij de prachtige Toscaanse heuvel landschappen

Bezocht Valle Gaia in september 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Toscana.nl