Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Is Italië duur als vakantieland?

Wil je graag op vakantie naar Italië, maar heb je geen idee hoeveel je daarvoor op je spaarrekening moet hebben staan? Ik vertel je wat meer over je kosten in Italië en hoe je hierop kunt besparen. Over het algemeen zijn de prijzen vergelijkbaar met Nederland, maar enkele dingen zijn veel goedkoper of juist veel duurder. Goed om te weten dus!

Kosten besparen

De meeste prijzen in Italië zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Benzine en boodschappen zullen je dus ongeveer hetzelfde kosten als thuis. Maar er zijn ook een aantal dingen veel duurder, zoals medicijnen. Je kunt dus besparen door voor de zekerheid zelf paracetamol, pleisters en neusspray mee te nemen, want hier betaal je in Italië veel geld voor. Ook kun je in de supermarkt vaak moeilijker aan bepaalde producten komen. Zo is kokosmelk en pindakaas erg duur. Die kun je meenemen van huis, of je kunt ervoor kiezen tijdens je vakantie vooral te genieten van de Italiaanse keuken!

Vakantie naar Italië

Foto: Freestock.org via Unsplash

Wat tijdens een vakantie in Italië ook veel geld kan kosten, zijn tickets voor musea en tours. Het is handig deze van tevoren te boeken en rond te kijken bij verschillende aanbieders, zo kun je soms tickets met korting krijgen. Bovendien hoef je dan ook niet lang in de rij te staan. Hoewel een huurauto over het algemeen niet heel duur is in Italië, kun je nog meer geld besparen door het openbaar vervoer te gebruiken als je in een stad bent. Bus, metro en zelfs treintickets zijn vaak een stuk goedkoper dan de tarieven in Nederland.

Koffie en kerken

Sommige dingen zijn juist heel goedkoop in Italië. Zo kun je de lekkerste Italiaanse wijnen bij de boer zelf kopen, of in een grote wijnhandel. Door het rechtstreeks bij de producent te kopen, is de wijn veel goedkoper. Dit geldt natuurlijk ook voor olijfolie, worst, kazen en andere heerlijke streekproducten. En als je niet op de meest toeristische plekken uit eten gaat, maar bijvoorbeeld bij een trattoria in een dorpje, krijg je de lekkerste huisgemaakte gerechten voor hele lage prijzen.

trattoria

Foto: 3D_Maennchen via Pixabay

Wat altijd goedkoop is in Italië; zelfs in de grootste steden, is koffie! Neem je een caffè al bar, dus staand aan de bar, dan kost dit je tussen de €0,80 en €1,20 voor een espresso. Voor een cappuccino zul je tussen de €1,20 en €1,60 betalen. En wil je graag wat cultureels doen maar niet al te veel geld betalen? Dat kan gewoon! Er staat namelijk in elke stad (en in bijna elk dorpje ook) wel een prachtige kerk. Die blijven gewoon gratis om te bezoeken en het is er ook nog eens lekker koel.

Vakantie in Italië - koffie

Foto: René Pollock via Unsplash

Accommodatie

Een accommodatie boeken in Italië is vaak redelijk prijzig. Zit je echter bij een leuke agriturismo in Toscane, kun je wel eens goedkoper uit zijn. Je overnacht dan bij een boer op het platteland en kunt vaak ook aanschuiven voor een huisgemaakt diner in de avond. Dit heeft zo zijn charme en is een stuk goedkoper dan uit eten in een stad. Zo word je ook nog eens echt ondergedompeld in het Italiaanse leven!

Castellare del Paradiso - vakantie in Italië

Foto van Castellare del Paradiso via Tritt

Hotels zijn vaak wat duurder, zeker in het hoogseizoen. Wat je ook kunt overwegen, is je eigen camper meenemen. Zo heb je je eigen accommodatie altijd bij je. Wel zo makkelijk. Denk er in het hoogseizoen wel aan om van tevoren te informeren of er nog een plekje vrij is op een camping of camper verblijfplaats, want die zitten snel vol! Heb je hier niet meteen het geld voor, maar is het je wel de investering waard, dan kun je eventueel ook geld lenen voor een camper.

Kortom, je kunt de prijzen in Italië vergelijken met Nederland en als je een beetje oplet hier en daar geld besparen. Fijne vakantie!

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Toscana.nl