Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Het Toscaanse binnenland ontdekken vanuit B&B Santa Caterina

Zo’n 20 kilometer van het middeleeuwse Siena ligt de gastvrije Bed & Breakfast Santa Caterina. Het is echt een aanrader om eens in het binnenland van Toscane te verblijven, want er valt hier een hoop te ontdekken! Tussen de groene heuvels liggen de mooiste dorpjes en steden, waar je wordt ondergedompeld in het Italiaanse leven. Deze plekken moet je zeker bezoeken als je hier verblijft:

Siena en Arezzo

Arezzo en Siena zijn 2 middeleeuwse steden, waar je echt het gevoel krijgt terug in de tijd te gaan als je door de straten loopt. Siena is bekend vanwege de Palio op het grote plein van de stad, een traditionele paardenrace. Maar er is meer te ontdekken! Bezoek in Siena zeker de indrukwekkende dom en de even zo hoge toren Torre del Mangia. Het is even een klim, maar bovenaan heb je een adembenemend uitzicht.

Siena - B&B Santa Caterina

Foto: Alev Takil via Unsplash

De schoonheid van Arezzo doet zeker niet onder voor die van Siena, toch is de stad net wat minder bekend. Een extra reden dus om er een bezoekje aan te brengen, want hier heb je wat minder toeristenbussen en kun je dus rustiger rondlopen. Op het Piazza Grande is elk eerste weekend van de maand een grote antiekmarkt. Ben je dan dus in de buurt van Arezzo en hou je van oude spulletjes, is dit een goede dag om de stad te bezoeken. Ook leuk om te bezoeken is het Fortezza Medicea, een laat middeleeuws fort vanwaar je een weids uitzicht over Arezzo hebt.

Arezzo - B&B Santa Caterina

Foto: El_en_a via Pixabay

Het Trasimenomeer

Op een uur rijden vanaf Bed & Breakfast Santa Caterina ligt het Trasimenomeer. Dit is niet meer in de regio Toscane, maar hoort bij Umbrië. Op een warme dag is het hier goed vertoeven en kun je afkoelen door een duik te nemen in het meer. Ook voor een actieve dag kun je naar het meer, want er zijn veel mooie wandel- en fietsroutes die je kunt volgen. Of je bezoekt met de boot verschillende stadjes rondom het Trasimenomeer.

Trasimenomeer - B&B Santa Caterina

Foto: Marco_Pomella via Pixabay

Toscaanse dorpjes

In het binnenland van Toscane liggen veel mooie dorpjes. Die zijn leuk om te bezoeken, want het geeft een extra Italiaanse sfeer. Vaak vind je hier ook de echte trattoria’s, waar je huisgemaakte streekgerechten voorgeschoteld krijgt. Eén van die dorpjes is Montepulciano. Alleen al voor het uitzicht moet je er eens heen, want het is één van de hoogst gelegen dorpjes in Toscane. Montepulciano staat voornamelijk bekend om de wijn die hier wordt geproduceerd van de sangiovese druif. Een aanrader is dus om een rondleiding in een wijnkelder te doen. Met natuurlijk een proeverij als afsluiter!

B&B Santa Caterina - Viaggi

Foto: DannyWalter via Pixabay

Ook Chianciano Terme is leuk om te bezoeken. Het staat voornamelijk bekend als kuuroord, maar het middeleeuwse centrum is ook mooi om eens te bekijken. In het nieuwe gedeelte van de stad vind je de thermen.

B & B Santa Caterina

Na een dag op pad in het binnenland van Toscane, is het heerlijk om terug te komen in de gemoedelijke omgeving van Bed & Breakfast Santa Caterina. Hier verblijf je in één van de comfortabele en Italiaans ingerichte appartementen. Ook fijn is om hier tussen de uitstapjes door een dag rustig door te brengen aan het zwembad. Vanuit het zwembad heb je namelijk uitzicht op de glooiende Toscaanse heuvels. Ook kinderen zullen zich hier prima vermaken in het speeltuintje en wie wil kan ook de hond meenemen. Die mag zelfs vrij rondlopen in een bepaald gedeelte van het uitgestrekte terrein!

B&B Santa Caterina

Foto van B&B Santa Caterina

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Toscana.nl