Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Met de auto op vakantie door Toscane

De beste manier om Toscane te ontdekken is toch echt met de auto. Wanneer je met de auto op vakantie door Toscane reist kun je touren in alle vrijheid en heel veel highlights van de regio van je bucketlist afstrepen. Er zijn mega veel bekende steden in deze regio die je echt gezien wilt hebben. Hoe leuk is het om bekende steden zoals Florence en Siena na één reis gezien te hebben? In dit blog schrijf ik over mijn favoriete route door Toscane, waarin je naast de bekende steden ook een paar dagen strand meepakt. De autoreis is gebaseerd op een reis van twee weken, maar langer blijven hangen op één van de bestemmingen kan natuurlijk altijd!

Start je autoreis in Florence

Er is geen groter gevoel van vrijheid dan op vakantie gaan met je eigen auto. Het is dan wel een stuk rijden voor je voet zet op Italiaanse bodem, maar het geeft zoveel gemak. Stap de deur uit, de auto in en je reis kan meteen beginnen. Heerlijk op je eigen tempo richting Toscane rijden en onderweg stoppen wanneer je wilt. Mijn favoriete plek om je autoreis door deze regio te beginnen is absoluut Florence. Best logisch aangezien dit de hoofdstad is van Toscane. Deze stad moet je dus gewoon gezien hebben. Tip: je auto verzekeren is natuurlijk verplicht, maar kijk deze voor vertrek nog eens goed na. Sluit bijvoorbeeld een aanvullende pechhulpverzekering af en vergelijk verschillende verzekeringen om zo goedkoop mogelijk uit te zijn.

florence

Foto: Ali Nuredini via Unsplash

Van Florence naar Lucca

De Duomo van Florence en Ponte Vecchio kunnen afstrepen van je bucketlist? Dan is het tijd om door te rijden naar de volgende bestemming: Lucca! Lang in de auto zitten is niet nodig, want via Prato is het 78,5 kilometer rijden naar deze stad. Het is heerlijk om na een aantal dagen in het drukke Florence bij te komen in een rustigere stad. Lucca is enorm charmant en heerlijk om doorheen te struinen. Ontdek het pittoreske centrum én wandel vooral over de stadsmuren. Zo maak je meteen kennis met de hele stad, want je hebt een panoramisch uitzicht. Eén dag doorbrengen in Lucca is wat mij betreft voldoende. Zeker wanneer je in twee weken zoveel mogelijk van Toscane wilt ontdekken. Heb je langer de tijd of doe je het graag rustig aan? Dan kun je er zeker een dag aan vastplakken!

lucca

Foto: DjeDJ via Pixabay

Op naar de kust in Livorno

Heerlijk die steden, maar voor mij is er één ding dat toch niet mag ontbreken tijdens een vakantie: het strand. Daarom rijd je na een aantal dagen citytrippen door naar de kust in Livorno. Zelf zou ik rijden via Pisa en daar nog een aantal uur doorbrengen voor je doorrijdt naar Livorno. Vanuit Lucca is het via deze route namelijk maar 44 kilometer rijden naar Livorno. Ideaal dus om ‘s ochtends te vertrekken, je dag door te brengen in Pisa en aan het eind van de middag aan te komen in Livorno. Daarna kun je een dag of twee in Livorno blijven en heerlijk relaxen op het strand. Deze stad is een echte havenplaats wat ervoor zorgt dat het hier mega gezellig is.

livorno

Foto: 2404547 via Pixabay

Van Livorno naar Volterra

Na twee dagen relaxen in Livorno is het weer tijd om in de auto te stappen. Op naar een plek die bij veel mensen favoriet is: Volterra. Niet gek want deze stad ligt op een heuvel en biedt daarom een geweldig uitzicht over het heuvelachtige en typerende landschap van Toscane. Maar Volterra is ook een stad die historie ademt en waar heel veel bezienswaardigheden te zien zijn uit de tijd van de Romeinen. Bezoek zeker het Romeins theater, maar geniet hier vooral van het straatbeeld. De schattige gele huisjes met ijzeren balkonnetjes en klimop maken je opslag verliefd!

Het is bijna 74 kilometer rijden van Livorno naar Volterra. Zelf zou ik er zeker twee à drie dagen voor uittrekken om Volterra te ontdekken.

volterra

Foto: Chris Barbalis via Unsplash

Sluit je auto vakantie af in Siena

Nu we een dag of tien onderweg zijn is het tijd om de laatste bestemming toe te voegen aan de reisplanning. Je kunt kiezen om terug te gaan naar Florence of om naar Arezzo te rijden, maar zelf zou ik absoluut voor Siena kiezen. Gotische bouwwerken domineren hier het straatbeeld, en dat is even totaal anders dan gebouwen uit het Romeinse tijdperk. Al kun je in Italië heel wat Duomo bezichtigen, blijft die in Siena de moeite waard. Deze kathedraal is echt heel erg imposant.

Het is bijna 55 kilometer rijden van Volterra naar Siena. Wanneer je twee dagen in Siena blijft kun je op de terugweg naar Nederland nog een nacht overnachten en ben je precies 14 dagen weg.

siena

Foto: Anajim via Pixabay

Goede reis!

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Toscana.nl