Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Ontdek de Toscaanse eilanden met je huurboot 

Als er één to do is die absoluut in mijn top 3 thuishoort wanneer ik op reis ben dan is dat wel eiland- en strandhoppen. Waarom? Omdat ik zo kennis maak met plekken die ik anders nooit zou zien. Met plekken die nog vrij onontdekt zijn door toeristen en waar je nog kunt flaneren tussen de locals. Het gevoel dat niets moet en alles mag, heerlijk!

Wanneer ik ga eilandhoppen huur ik het liefste een boot. Het is geweldig om in alle rust met je reisgezelschap te kunnen varen en zelf te bepalen wanneer je weer doorgaat naar de volgende plek. Al is het varen zelf stiekem al één groot feest. Niets om je heen dan de zee, de zon op je bol en ondertussen vast dromen over het volgende eiland dat je gaat zien. Ik vertel je alle ins en outs over het ontdekken van de Toscaanse eilanden met je huurboot. 

Ontdek de Toscaanse eilanden - boot huren in Italië

Foto: Patrick Langwallner via Unsplash

De Toscaanse archipel

Een geweldige plek om te eilandhoppen is de Toscaanse kust. Hier liggen namelijk zeven eilanden die echt allemaal het ontdekken waard zijn (geloof me!). De zeven eilanden zijn Elba, Giglio, Montecristo, Giannutri, Capraia, Gorgona en Pianosa. Deze zeven eilanden samen worden ook wel “De Toscaanse Archipel” genoemd en zijn stuk voor stuk uniek. Wat ze gemeen hebben? Kraakhelder zeewater waar je bijna doorheen kunt kijken. Dit wil je met eigen ogen zien!

Elba - Ontdek de Toscaanse eilanden

Foto: Amanda Dalbjörn via Unsplash

Regel je huurboot via Click & Boat

Voor ik vertel welke van de zeven eilanden je niet mag overslaan en mijn tips deel over must sees op deze eilanden, begin ik even bij het begin. Toen ik voor het eerst een boot huurde was ik totaal onvoorbereid en wist ik niet eens waar ik het beste een boot kon huren. Click & Boat is de oplossing en helemaal geweldig als je het mij vraagt. Het doet mij denken aan Airbnb, alleen dan huur je dus een boot in plaats van een accommodatie. Je huurt je boot van particulieren, maar dan op een veilige en gemakkelijke manier. Zelf heb ik niet heel veel verstand van boten, maar dankzij het zoeksysteem van Click & Boat kom zelfs ik eruit. Je kunt bijvoorbeeld filteren op het aantal personen waarmee je wilt varen, op prijs en op het type boot. Ontdek het zelf en kies voor een boot huren ItaliëTip: je kunt ook een jetski huren! 

Varen in Toscane - Ontdek de Toscaanse eilanden

Foto: Shaah Shahidh via Unsplash

Welkom aan boord!

Kun je ook niet wachten om te gaan varen? Lees nog heel even met me mee om te weten welke plekken je niet mag overslaan tijdens je vaartocht. Het bekendste en grootste eiland van de Toscaanse Archipel is Elba. En al is dit vaak ook het enige eiland dat bekend is onder toeristen, raad ik je toch aan als eerste naar Elba te varen. Je kunt hier zelfs dagen verblijven, want niet alleen de stranden zijn prachtig, ook het binnenland mag er zijn. Ze produceren hier zelfs hun eigen wijn. Een wijntour is daarom een echte aanrader! Elba vormt daarnaast een goede uitvalsbasis om de andere eilanden te ontdekken. Ik raad je aan om naast Elba ook Giglio toe te voegen aan je planning. Als het gaat om stranden en kraakhelder zeewater is dit absoluut mijn favoriete eiland van de Toscaanse Archipel. Hier kun je heel mooi snorkelen. 

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

9

Residence La Crosticcia

Familie van Tuyl, 21 november 2016

Proef de lokale wijnen en olie!

Gastvrije ontvangst. Schoon. Zwembad voor de deur. Groente uit de tuin vrij te gebruiken. Het perceel is omheind en voorzien van een poort op afstandbediening. Tevens wordt de eigen wijn, olie en honing verkocht. Tips in de omgeving zijn Castiglion en Fiorentino.

Bezocht Residence La Crosticcia in augustus 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Toscana.nl