Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Toscane buiten de gebaande paden; bijzondere uitstapjes

Zelfs door Italianen uit Lombardije werd tegen mij gezegd; Toscane, dat is echt de mooiste regio van Italië! En ik kan ze geen ongelijk geven. Florence, Siena, Lucca, Pisa… De ene stad nog mooier dan de andere. En dan hebben we het nog niet over al die mooie dorpen. De groene heuvels, de uitgestrekte kustlijn, … Het is allemaal wel bekend onder de toeristen. Toch heeft de regio ook nog heel wat geheimen, die je alleen ontdekt als je net wat verder zoekt en rondvraagt. Dit zijn 3 bijzondere uitstapjes die ik maakte!

Kanoën op het Lago Massaciuccoli

Ik verbleef tijdens mijn vakantie in Toscane in Viareggio. Een uitstekende uitvalsbasis, want je zit aan de kust, maar bent met 20 kilometer ook in Lucca of Pisa. En, wat bleek, net onder Viareggio ligt ook een prachtig natuurgebied aan het Massaciuccoli meer. Een vrijwel onaangetast gebied waar ooit de beroemde componist Giacomo Puccini woonde. Je kunt hier prachtig wandelen, maar wij zagen dat je ook kunt kanoën en kozen ervoor het meer op die manier te gaan ontdekken. Dit bleek echter niet zo makkelijk, want de familie die zich over de kanoverhuur en het minimuseum ontfermt was in zondagse sferen. Een telefoontje werd nog even rustig afgemaakt, maar uiteindelijk kwam een lieve Italiaanse vrouw ons helpen en toonde op een zelfgetekende kaart de route. Wij waren op dat moment alleen op het meer en omgeven door natuur en rust. Echt een aanrader! Laat je zeker niet tegenhouden als er even niemand aanwezig is, als je lang genoeg ‘Canoa’ roept zal er uiteindelijk wel iemand uit het grote huis verschijnen om je te helpen. Het adres is Via del Porto 6, Massarosa.

lago massaciuccoli

Foto: Kathleen Claes

Bezoek Vinci

Verder in het binnenland, midden in de Chianti streek, ligt het dorpje Vinci. Jawel, waar dus Leonardo da Vinci geboren is. ‘Da Vinci’ is dan ook Italiaans voor ‘uit Vinci’. Wij kozen voor een tour met de bus vanuit Lucca, zodat we lekker uit het raam konden kijken en genieten van het panorama. Bovendien kregen we onderweg allerlei leuke weetjes te horen over de productie van olijfolie, zonnebloemolie en wijn. Vinci is echt een klein dorpje en in 2 uurtjes heb je de kerk, het geboortehuis van Da Vinci en het museum over Leonardo da Vinci wel gezien. Vergeet zeker niet ook de toren te beklimmen, want boven heb je een adembenemend uitzicht.

vinci

Foto via Pixabay

Wijnproeven in de Chianti streek

Na het bezoek aan Vinci ging de tour verder naar een wijngaard 5 kilometer verderop. Bij Azienda Agricola Sommavilla stonden de tafels al gedekt voor een uitgebreide wijnproeverij. Eerst kregen we nog een rondleiding langs de wijnvaten, waarbij het proces van wijn maken duidelijk werd uitgelegd. Daarna konden we plaatsnemen en… genieten!

wijn proeven

Foto: Kathleen Claes

wijn proeven toscane

Foto: Kathleen Claes

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Toscana.nl