Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

De 5 mooiste bestemmingen van Toscane

Italië is een van de meest begeerlijke landen en vakantiebestemmingen in Europa. Steden als Rome en Venetië zijn al jarenlang enorm populaire bestemmingen. Toch is er een regio die er wat ons betreft écht bovenuit springt. We hebben het natuurlijk over de schilderachtige regio Toscane.

Toscane ligt in het westen van het land, boven Rome en onder steden als Bologna en Genua. De regio telt talloze mooie plekken, maar natuurlijk zijn er ook hier een aantal uitblinkers. Daarom nemen we je in dit artikel mee naar de 5 mooiste bestemmingen van Toscane. Hierbij beschrijven we wat te doen in Toscane en de mooiste bezienswaardigheden. 

Lees snel verder om de 5 mooiste bestemmingen in de regio Toscane te ontdekken, inclusief een aantal handige reistips. 

De 5 mooiste bestemmingen van Toscane
Foto van Anton Sulsky via Unsplash

Reistips vooraf

Voor we je lekker gaan maken met een aantal schilderachtige steden, een adembenemend eiland en een tot de verbeelding sprekende regio, gaan we een aantal handige reistips beschrijven. Hiermee kan jij je reis in goede banen leiden en met een voorbereid gevoel de vakantie starten. 

Vliegtickets

Een vliegreis naar Toscane is de snelste en makkelijkste manier van transport. Je bespaart al snel uren reistijd en bent geen bakken met geld kwijt. Toscane telt twee vliegvelden, namelijk Florence Airport en Pisa Airport. 

 • Florence Airport– De hoofdstad van de regio heeft uiteraard zijn eigen vliegveld. Ben je op zoek naar vliegtickets? In het hoogseizoen zijn (retour)vliegtickets verkrijgbaar vanaf € 81,00.
 • Pisa Airport – Pisa heeft naast Florence ook een eigen vliegveld. In dit geval zijn (retour)vliegtickets al verkrijgbaar vanaf € 23,00. 

Parkeren bij de luchthaven van vertrek

Vliegtickets geboekt? Vergeet dan niet aan een airport parking te denken. Ook dit is eenvoudig geregeld, ditmaal via Vliegen & Parkeren. Hier vind je aanbod bij Nederlandse, Belgische, Duitse en zelfs Franse vliegvelden. 

Wil je bijvoorbeeld parkeren bij Eindhoven Airport? Dan selecteer je simpelweg Eindhoven Airport en je reisdata. Vervolgens kan de vergelijking starten en de gewenste parkeerplaats direct online gereserveerd worden. Een week lang parkeren bij Eindhoven Airport in dit geval is al beschikbaar voor een paar tientjes. Ideaal toch?

Reis met de auto

Ook een tripje met de auto is een eenvoudige manier van transport. De keerzijde is dat je minimaal een dag kwijt bent en dus uiteindelijk twee dagen wanneer we de terugreis ook meerekenen. Aangezien we Florence en Pisa als voorbeeld hebben genomen, doen we dit hieronder weer. 

 • Met de auto naar Florence – De stad ligt op ongeveer 1.359 kilometer afstand, gerekend vanuit Utrecht. Dit betekent dat je zonder tussenstops ongeveer 15 uur onderweg bent.
 • Met de auto naar Pisa – De stad met zijn wereldberoemde toren ligt op om en nabij 1.322 kilometer van Utrecht. Zodoende ben je ongeveer 14,5 uur onderweg, ook gerekend zonder tussenstops. 

Nu we de reistips besproken hebben, kan de leukste voorbereiding beginnen. Namelijk het kiezen van een van de top 5 mooiste bestemmingen in Toscane als reisbestemming.  

Florence

Florence, ook wel Firenze genoemd, is de hoofdstad van de regio en mag zich dankzij zijn kleine 400.000 inwoners met recht zo noemen. De stad ligt aan de rivier de Arno en staat bekend als de bakermat van de renaissance. Het is dan ook niet gek dat Florence een van de meest indrukwekkende historische cultuursteden van Italië is. 

 • Ponte Vecchio – Wanneer je op zoek gaat naar afbeeldingen van Florence, dan is deze wereldberoemde brug een van de eerste bouwwerken die je tegen zal komen. Bovendien is het een van de weinige bruggen waarop je woningen en winkeltjes zal vinden. 
 • Kathedraal van Florence – Italië staat bekend om zijn indrukwekkende kathedralen. De kathedraal van Florence, ook wel de Duomo genoemd, is hierop geen uitzondering. Het is mogelijk om deze te betreden, dus plan een bezoekje zeker in. Vanaf de Cupola kan je daarnaast genieten van prachtig uitzicht. 
 • Santa Croce – Ook de Basilica di Santa Croce is een meer dan indrukwekkend bouwwerk. De basiliek ligt aan het Piazza Santa Croce en wordt beschouwd als een van de mooiste Gotische Basilieken ter wereld. 
De 5 mooiste bestemmingen van Toscane
Foto van BENCE BOROS via Unsplash

Pisa

Wanneer je de naam Pisa hoort zal je waarschijnlijk maar aan een ding denken; de befaamde scheve Toren van Pisa. De studentenstad heeft echter nog veel meer te bieden.

 • Toren van Pisa – We kunnen er eigenlijk niet omheen, de Toren van Pisa hoort in dit lijstje. Deze 14e-eeuwse toren, die kenmerkend scheef staat, is al jarenlang dé trekpleister van de stad. 
 • Camposanto – Het Camposanto is een monumentale begraafplaats en wordt door velen beschouwd als de mooiste begraafplaats ter wereld. Camposanto ligt net als de Toren van Pisa op het Piazza del Miracoli. 
 • Kathedraal van Pisa – Om de hotspots van het Piazza del Miracoli af te maken zetten we de indrukwekkende Dom van Pisa ook in het rijtje. Op het plein vindt je ook het baptisterium en een klokkentoren. Kortom: Piazza del Mracoli is the place to be!

Siena

De stad Siena ligt ten zuiden van Florence en is met zijn 55.000 inwoners een kleine stad te noemen. Dit aantal wordt jaarlijks behoorlijk aangevuld door de velen toeristen die de stad gaan verkennen. 

 • Kathedraal van Siena – Zoals je inmiddels wellicht doorhebt heeft Italië enorm veel prachtige kathedralen. Zo ook Siena. Hier vind je een 14e-eeuwse Gotische kathedraal met een toren van maar liefst 77 meter hoog. 
 • Palazzo Pubblico – Het Palazzo Pubblico is zowel een stadshuis als museum. Ook dit bouwwerk stamt uit de 14e eeuw en is een van de meest elegante Gotische paleizen van Italië. 
 • Piazza del Campo – Op het schelpvormige Piazza del Campo kun je terecht voor nagenoeg alle mooie bouwwerken in de stad. Ook is het plein het decor van vele festivalletjes en vieringen. 

Elba

Elba is een eiland voor de Toscaanse kustlijn en is na Sicilië en Sardinië het grootste eiland van Italië. Het eiland Elba heeft haar eigen charmes en karakteristieken die weer geheel uniek zijn ten opzichte van Toscane. 

 • Stranden – Een tripje naar Elba zal voornamelijk in het teken staan van strandhoppen. Het eiland kent namelijk meerdere prachtige stranden. Een bezoekje aan Sansone Beach, Padulella Beach en Spiaggia di Capo Bianco zijn de moeite waard. 
 • Mount Capanne – Trek in een avontuurlijke hike? Dan is Mount Capanne de place to be. Het gebied telt meerdere spannende wandelroutes en je kan uiteraard ook zelf op ontdekkingsreis gaan. 
 • Fortezza del Volterraio – Ben je meer op zoek naar oude Italiaanse bouwwerken? Dan ben je bij Fortezza del Volterraoi aan het juiste adres. Ook dit tripje kan je combineren met een wandeltocht. 
De 5 mooiste bestemmingen van Toscane
Foto van Paolo Bendandi via Unsplash

Crete Senesi

Crete Senesi is een streek met de welbekende Toscaanse witte heuvels. Een tripje naar dit gebied zal voornamelijk in het teken staan van één met de natuur worden en tot rust komen. Ook wijnliefhebbers zullen aan het trekken komen. 

 • Monte Oliveto Maggiore – De Monte Oliveto Maggiore is een olivetaanse abdij, gelegen in de provincie Siena. Niet alleen de abdij is een bezoekje waard, ook het gebied eromheen is typisch Toscaans. 
 • Palazzo Piccolomini – Het Palazzo Piccolomini is een paleis en museum in één. Het paleis is voornamelijk renaissance-gerelateerd en springt in het oog dankzij de bijzondere architectuur. 
 • Casato Prime Donne – We sluiten onze ruime reisgids af met Casato Prime Donne. Voor de wijnliefhebbers onder ons hebben we het beste voor het laatst bewaard. Het is namelijk een wijngaard waar je de wijn vers van de pers kan proeven. 

Dit waren de 5 mooiste bestemmingen van Toscane. Welke bestemming staat bij jou op plek nummer een?

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

8

Le Capanne

Familie Dekkers, 21 november 2016

Heerlijk eten!

Rustig, mooie camping. Heel fijn zwembad.alles voorzieningen dicht bij. Goed restaurant. Tips in de omgeving zijn Lucca, Blogheri en Florence.

Bezocht Le Capanne met gezin.

Bestemming bekijken

Toscana.nl