Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Wegdromen vanuit je stacaravan

Als je gaat kamperen in Europa, dan is het Italiaanse Toscane één van de meest populaire streken van ons continent. Dat is uiteraard niet zonder reden. Er gaat niets boven een vakantie vanuit je stacaravan in Toscane meemaken. In de zomermaanden is het er lekker warm én zal het er zonnig zijn. Daarnaast zijn er ook talloze leuke stadjes om te bezoeken en kun je het Toscaanse landschap vanuit je stacaravan prachtig bewonderen. Bovendien kun je hier ook heerlijk eten. In deze blog nemen we met je door hoe je het meeste uit je Toscaanse kampeervakantie kunt halen.

Bron: Pixabay

Kamperen heeft zo zijn charmes

Kamperen, ook vanuit de stacaravan kent ongelooflijk veel charmes. Je kunt bijna de hele dag buiten doorbrengen, en je kunt er ook voor kiezen om een dagje lekker weg te dromen in je stacaravan en te genieten van het Toscaanse landschap. Daarnaast zijn er in de streek Toscane een hoop gezellige campings. Hier zul je heel veel leuke nieuwe mensen ontmoeten. Het sociale aspect van het kamperen met een stacaravan is ook leuk. Veel nieuwe gezichten en je zult jezelf prima vermaken.

Wat neem je mee?

Dat blijft natuurlijk ook de vraag: Wat neem je allemaal mee? In een goede kwaliteit stacaravan is het belangrijk om bijvoorbeeld een koelkastje bij je te hebben. En al het andere kookgerei om ervoor te zorgen dat je stacaravan zo goed ingericht is dat je hier een aantal weken vakantie in kunt doorbrengen. De meeste stacaravans zijn goed uitgerust. Er is een breed online stacaravanassortiment, handig om te kijken wat bij jouw wensen past.

Welk deel van Toscane?

Ga je op vakantie en lijkt een stacaravan je wel wat, maar weet je nog niet welk deel van Toscane je wil bezoeken? Dat is helemaal niet zo gek, want Toscane is een enorm uitgestrekte streek. Iedere regio heeft zijn eigen kenmerken. Zoals we bijvoorbeeld in het noorden van Toscane, hele mooie groene bossen vinden vlakbij de stad Catelnuovo di Garfagnana.

De regio Lucca is vooral bij het Nederlandse publiek heel populair. Alleen soms wordt het landschap hier als een stukje minder aantrekkelijk ervaren dan andere regio’s van de streek Toscane. Als je dus een vakantie houdt waarbij aantrekkelijk landschap een must is, dan is dit wellicht niet de beste regio van Toscane.

Wat nog altijd een heel populaire regio in Toscane is, is de Chiantistreek. Hier vind je een hoop charmante stadjes en achter de blauwgrasheuvels in de verte zie je hier ’s avonds de zon ondergaan. Je kunt hier heerlijk genieten op een terrasje van een idyllisch restaurant, terwijl je een lekker Italiaans menu geserveerd krijgt.

Heerlijk eten in Toscane

Uiteraard staat Toscane niet alleen bekend om het mooie landschap, de leuke stadjes en de gezellige campings. Toscane is ook een streek die bekend staat om waanzinnig lekker eten. Tijdens bijvoorbeeld een vakantie in de Chiantistreek kun je iedere avond eten bij uitstekende restaurants. En waarschijnlijk zul je hier een hoop nieuwe favoriete gerechten ontdekken.

Uiteraard kun je op heel veel campings in de avond ook een hapje eten. Dat is wel zo fijn. Soms heb je een dag dat je niet heel veel zin hebt om op zoek te gaan naar een restaurant in één van de stadjes of dorpjes om je heen. Dan kan het soms wel fijn zijn dat je ook op de camping even iets kunt eten. Het eten zal hier wellicht wat minder zijn dan in één van de toprestaurants in de stadjes of dorpjes om je heen, maar vaak hangt er ook wel een lekker sfeertje en kun je hier de avond lekker wegdromen vanuit je stacaravan. Dan kun je er de volgende dag wellicht weer op uit om een top restaurant te vinden waar je heerlijk Italiaanse maaltijden kunt scoren.

Ook kun je een camping uitkiezen waar je op mag barbecueën. Dat kan tijdens het zomerse weer uiteraard ook een hele leuke activiteit zijn. Wanneer je nog eens leuke mensen leert kennen tijdens de vakantie, kun je met zijn allen een keer een avondje barbecueën op de camping. Het is wel belangrijk om van tevoren goed uit te zoeken of dit wel op de door jou uitgekozen camping is toegestaan.

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

8

Podere Le Fornaci

Familie van Deurzen, 28 mei 2019

Mooie vakantiewoning!

Ervaring

Heerlijk ruime vakantiewoning met goede inventaris, fijn zwembad erbij. Ook handig dat ze een wasmachine vrij voor gebruik hebben!

Tips in de omgeving

Arezzo, Siena en Florence liggen vlakbij! Ook de outlet in Valdichiana is goed te bereiken.

Bezocht Podere Le Fornaci in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Toscana.nl