Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Leukste activiteiten in Toscane tijdens de vakantie

Heb je ook zo’n zin in een vakantie naar Toscane, maar weet je nog niet precies wat je allemaal wilt gaan doen? Geen zorgen! Ik heb de leukste activiteiten in deze mooie Italiaanse regio voor je uitgezocht. Zowel voor de echte waaghalzen als cultuurliefhebbers zit er wat tussen. Lees je met me mee?

activiteiten in Toscane

Foto van: Luca Micheli via Unsplash

Leuke fietsroutes

Pak je fiets erbij of huur er eentje, want het landschap van Toscane is echt de moeite waard om een dag (of meer) aan te besteden. Omdat de wegen goed onderhouden zijn, is Toscane ideaal voor fietstochten. Ben je wat sportiever en zeg je niet snel nee tegen uitdagingen? Dan zul je de berg Monte Calamita vast geweldig vinden. Wil je het wat rustiger houden tijdens jouw vakantie? In verschillende steden in Toscane kun je makkelijk een fiets huren om de stad te verkennen. Leuk als familie uitje en zo ontdek je de stad snel op twee wielen!

Train die kuitspieren!

Een van de leukste activiteiten in Toscane is de omgeving ontdekken te voet. Niet alleen is Toscane makkelijk te verkennen met de fiets, het is zeker ook de moeite waard om een paar wandelroutes te lopen. Omring jezelf met de mooiste zonnebloemen, verken de wijngaarden en ontdek de adembenemende bergdorpjes. Zo kom je veel over de cultuur van Toscane te weten en ben je omringd door de prachtige natuur. Vergeet je ook niet om een foto te maken? Een vakantie in Toscane moet natuurlijk wel voor altijd vastgelegd worden!

De mooiste architectuur

In Toscane bevinden zich naar mijn mening de meest historische steden van Italië. Hier vind je steden als Prato, Siena, Florence, Volterra en noem het maar op. Een van de leukste activiteiten in Toscane is dan ook echt wel echt het bewonderen van de architectuur en historische gebouwen. Het maakt niet uit waar je loopt, je passeert ze ongeacht altijd. Bezoek de kathedraal van Florence, ga langs het Romeins theater van Volterra en neem een kijkje in het kasteel Castello dell’Imperatore in Prato. Wat ga je als eerst bezoeken?

activiteiten in Toscane

Foto van: Ilnur Kalimullin via Unsplash

Galopperen op een paard

Als laatste in het rijtje van de leukste activiteiten in Toscane: paardrijden! Vanwege het mooie landschap, is het een hele leuke ervaring om de omgeving te ontdekken op een paard. Rij door Middeleeuwse dorpen, heuvels en langs rivieren. Galoppeer hard met de paarden en voel de wind door je haren gaan. Klinkt dit niet aantrekkelijk? De ritten staan al vastgelegd bij verschillende aanbieders aan de hand van de ervaring die je hebt met paardrijden en het aantal uur dat je wilt paardrijden.

activiteiten in Toscane

Foto van Pixabay

Heb je nog geen accommodatie gevonden voor jouw vakantie in Toscane? Geen paniek! Bekijk ons aanbod hier. Wat het nog mooier maakt is dat alle accommodaties kindvriendelijk zijn!

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Toscana.nl