Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Stedentrips: Zo doen we dat! Een onderzoek door Stedentrips.nl

Toscane heeft een groot aantal prachtige steden om te zien. Florence, Siena, Pisa en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het liefst zou je ze allemaal achter elkaar afgaan. Echter hebben de meeste van ons gewoon een baan en kunnen we niet zomaar heel lang, of veel, op vakantie. Maar een weekendje weg moet kunnen, toch? Dan maken we er gewoon een stedentrip van. Maar wat is nou de ideale stedentrip? Stedentrips.nl zocht het uit. Zij interviewden 1483 stedentrippers voor hun onderzoek en dit zijn de resultaten.

Infographic stedentrips door Stedentrips.nl

Infographic door Stedentrips.nl

Wat is ons favoriete vervoer?

Op welke manier reizen we het liefst naar onze stedentrip bestemming? Er zijn allerlei mogelijke vervoersmiddelen. De populairsten zijn het vliegtuig, de trein, de auto en de bus. En wel op die volgorde! Als we moeten kiezen, dan gaan we het liefst met het vliegtuig. Maar ook de trein nemen we steeds vaker. Intussen geeft 18% van de correspondenten al aan dat ze het liefst reizen met de trein. Het grootste deel van de reizigers zegt dat het ze niet uitmaakt met welk vervoersmiddel ze naar de plek van bestemming reizen. En dat kan ik me goed voorstellen. Als je er maar komt, toch?

Ter plekke reizen we graag met het openbaar vervoer. Dit is vaak goedkoper en je verplaatst je zo gemakkelijk en snel van A naar B. Om deze reden geeft 87% van de correspondenten aan dat de ligging van het hotel ontzettend belangrijk is. Je moet namelijk wel makkelijk toegang hebben tot het openbaar vervoer of in de buurt slapen van de bezienswaardigheden.

Wat willen we doen?

Bijna iedereen vindt het belangrijk dat er een aantal bezienswaardigheden zijn in de stad. 98% van de respondenten hecht hier belang aan. Ook nemen we graag deel aan culturele activiteiten (80%). Een goede keuken en lekker eten vindt 69% van ons belangrijk. Wie wil er nou niet genieten van die heerlijke pasta’s en pizza’s in Italië? 45% kiest een stad uit op het winkelaanbod. Zo kunnen we lekker een dagje shoppen en door de winkelstraten slenteren.

Spaghetti Onderzoek Stedentrips via Toscana.nl

Foto van joshuemd via Pixabay

Zwemmen vinden we juist niet belangrijk. Dit vormt een groot verschil in vergelijking met de normale vakanties. Tijdens een stedentrip vindt maar 9% van de correspondenten het belangrijk dat ze in de buurt kunnen zwemmen. We gaan blijkbaar liever op pad!

Wat willen we betalen?

Ruim de helft van ons vindt een bedrag van tussen de 200 en 350 euro perfect voor een stedentrip binnen Europa. Een kwart zegt dat tussen de 350 en 500 ook prima is. Alleen als we verder gaan en buiten Europa reizen, zijn we bereid om meer uit te geven.

Stedentrip Florence Toscane via Toscana.nl

Foto van vrolanas via Pixabay

Hoe belangrijk vinden we lekker weer?

Heel belangrijk! 62% van de correspondenten gaf aan dat ze het belangrijk vinden dat het zonnetje schijnt tijdens hun trip. 30% houdt zelfs rekening met de maand van vertrek om op deze manier kans te hebben op goed weer. Mocht het weer toch tegenvallen, dan zijn wij meestal niet getreurd. 61% laat de reis gewoon doorgaan.

Wil je meer weten? Check Stedentrips.nl

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Toscana.nl