Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

To do’s in Livorno

Wanneer je naar Toscane gaat, is Livorno misschien niet de eerste stad waar je aan denkt. Zonde, want Livorno heeft een hoop te bieden. Zo is Livorno de belangrijkste havenstad van Toscane met een prachtige boulevard en veel historische gebouwen. In dit blog vertel ik over vier bezienswaardigheden in Livorno die je niet mag missen.

Venezia Nuova

De naam zegt het eigenlijk al. Venezia Nuova, oftewel nieuw Venetië, is een wijk waar een hele hoop kanaaltjes doorheen stromen. De wijk wordt gezien als het centrum van de stad en er hangt een super gezellige sfeer. Iedere zomer wordt er het Effetto Venezia georganiseerd. Jong en oud komt samen bij dit evenement. De straten worden versierd en in de wijk is van alles te beleven. Zo staan er verschillende kraampjes, zijn er veel straatartiesten en zijn er verschillende optredens.

Livorno - haven

Foto: 2404547 via Pixabay

Piazza Grande

Piazza Grande mag je zeker niet overslaan als je in Livorno bent. Dit is het belangrijkste plein van Livorno en hier vind je verschillende indrukwekkende historische gebouwen. Zo zijn het Palazzo Granducale, oftewel koninklijk paleis, en de Duomo di Livorno hier te vinden. Het plein is in de tweede wereldoorlog helaas niet gespaard gebleven, maar inmiddels zijn alle gebouwen weer gerestaureerd.

Slenteren over de Viale Italia

Viale Italia is de boulevard van Livorno en de perfecte plek voor een wandeling. Je slentert heerlijk langs lange stranden, mooie parken en verschillende restaurantjes. Je kunt hier dus ook een lekker hapje eten met uitzicht op de Tyrreense zee. Het mooiste deel van de boulevard is toch wel de Teras Mascagni. Dit grote betegelde plein wordt omringd door zuilen en heeft een schitterend uitzicht over zee. Tip: ga bij zonsondergang. Dan is de boulevard en het uitzicht op zijn mooist.

Livorno - Zonsondergang

Foto: jannakopulos via Pixabay

Fortezza Vecchia

Tot slot is er de Fortezza Vecchia, oftewel het oude fort, het oudste stukje van Livorno. Het fort komt uit de Middeleeuwen, maar het heeft eeuwen geduurd voordat het eruit zag zoals nu. Eerst werd er slechts één toren gebouwd om de stad te verdedigen tegen indringers vanuit het water. Later werden er muren, opslagplaatsen en meerdere torens toegevoegd aan het fort. Het fort word tegenwoordig gebruikt voor openluchtconcerten.

Ben jij ook een fan van Toscane?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Toscana.nl